جامعه محوری و کارآفرینی از اهداف و اولویتهای دانشگاه کاشان است
رئیس دانشگاه کاشان، جامعه محوری و کارآفرینی را یکی از سیاست های مهم این دانشگاه عنوان کرد وگفت: دانشگاه باید برای مردم رفاه و نشاط ایجاد کند و آسیب های اجتماعی را شناسایی و اتاق فکر جامعه و شهر باشد.
دکتر عباس زراعت در نشست تخصصی رویداد کارآفرینی و فناوری شهر خوب، ارتقاء سواد عمومی جامعه را از یکی از مهمترین و محوری ترین موارد برای رشد و توسعه عنوان کرد و افزود: خانواده ها نقش بسزایی در توسعه جامعه دارند و از این رو بانوان خانه دار باید سطح سواد و آگاهی خود را در تربیت فرزندان ارتقاء بخشند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه کاشان مدت هاست مرکزی را برای آموزش مادران تشکیل داده است تا سواد تربیتی را به آنان آموزش دهد اما استقبال مناسبی صورت نگرفته است، خاطر نشان کرد: از این رو، رسالت دانشگاه در آموزش تخصصی و پژوهش خلاصه نمی شود بلکه در زمینه آموزش عمومی نیز مسوولیت دارد و ابتدا باید اساتید و دانشجویان آموزش داده شده و سپس مردم آموزش ببینند.
وی سواد عاطفی، ارتباطی، مالی، رسانه ای، تربیتی، رایانه ای، فرهنگی و سواد سیاسی را از دیگر موارد سواد در جامعه عنوان کرد و اظهار داشت: سواد فرهنگی و اجتماعی از مواردی است که همه آحاد جامعه اعم از استاد دانشگاه، کشاورز، کارگر و نیروهای خدماتی شهرداری و مدیران شهری و مادران وپدران باید از آن برخودار باشند.
رئیس دانشگاه کاشان خاطر نشان کرد: اگر سواد فرهنگی داشته باشیم با هم درگیر نمی شویم و در صدد مجادله و از صحنه درکردن رقیب نیستیم بلکه با هم گفتگوی منطقی می کنیم.گفتگوی منطقی یعنی داد و ستد دانش که طرفین در پایان گفتگو احساس کنند از یکدیگر سود برده اند .مهم ترین نقصی که در جامعه کنونی وجود دارد و مانع توسعه کشور می باشد، عدم توانایی در گفتگوست .ممکن است دانش زیادی داشته باشیم اما نتوانیم با یکدیگر تبادل کنیم که اشکال بزرگی است.
دکتر زراعت نقش دانشگاه ها را در ارتقاء سواد اجتماعی دانشجویان حایز اهمیت دانست و افزود: دانشجویان به عنوان آینده سازان کشور باید از سطح سواد اجتماعی برخوردار باشند تا بتوانند به خوبی در جامعه نقش ایفا کنند و تاثیر گذار باشند.سواد سیاسی اختصاص به قشر خاصی ندارد و هر کسی حتی رییس جمهور مملکت نیاز به این سواد دارد .متاسفانه غالب مردم و مسوولان ما در این زمینه مشکل دارند زیرا سواد عمومی باید در خانواده و مدرسه به مردم آموزش داده شود که این امر اتفاق نمی افتد.مسوول اصلی این موضوع آموزش و پرورش است که الان هم در جلسه حضور ندارند.دانشگاه کاشان در این راستا دبیرخانه ای تشکیل داده است تا کمک لازم را بنماید.
رئیس دانشگاه کاشان سواد سیاسی را از مهمترین سوادها عنوان کرد و گفت: افزایش سطح سواد سیاسی در زمان انتخابات برای تعین سرنوشت آینده کشور بسیار ضروری است زیرا مدیران عالی کشور توسط مردم انتخاب می شوند و اگر مردم با سواد سیاسی در انتخابات شرکت کنند حاکمان خوبی برای اداره جامعه انتخاب خواهند شد.
نخستین رویداد کارآفرینی و فناوری شهر خوب با هدف حل چالشهای مدیریت شهری در محورهای آب، حملونقل و ترافیک، پسماند، انرژی و محیط زیست، بهداشت و سلامت، گردشگری و صنایع و کسبوکارهای بومی و با همکاری ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی از هشتم تا دهم اسفند ماه سال جاری در دانشگاه کاشان برگزار خواهد شد.
نظر شما :