کشف داروهای گیاهی 'کاشانولید' و ' قمصرولید' در صورت همکاری محققان

۲۳ خرداد ۱۳۹۴ | ۱۴:۵۸ کد : ۳۸۳۴ اخبار دانشگاه پژوهشکده ها
پدر علم فیتوشیمی ایران به محققان و پژوهشگران کاشان قول داد تا در صورت همکاری علمی با وی و کشف ترکیبات جدید در گیاهان دارویی منطقه کاشان، سومین و چهارمین داروهای گیاهی و مشتقات کشف شده جدید را با عنوان 'کاشانولید' و 'قمصرولید' نام گذاری نماید.

پروفسور عبدالحسین روستاییان در حاشیه برگزاری سمینار تخصصی توسعه صنعت گلاب، عرقیات و اسانس در قمصر کاشان با اشاره به اینکه 90 درصد از گیاهان دارویی در ایران با ساختار مولکولی شناسایی شده است اظهار داشت: به دلیل نبود همکاری بین حوزه‌های بیوشیمی، فیتوشیمی و فارماکولوژی هنوز داروی گیاهی کاملی برای بیماران سرطانی شناخته نشده است.

وی نبود مواد اولیه و تجهیزات آزمایشگاهی را مهم‌ترین مشکل پژوهشگران و محققان دانست و بیان کرد: کمتر دانشگاهی در کشور پیدا می‌شود که دارای تجهیزات کامل و مواد شیمیایی لازم برای پژوهش های دانشگاهی باشد.

پروفسور روستاییان خاطر نشان کرد: محققان و پژوهشگران نباید به دلیل نبود امکانات و تجهیزات از تلاش و پشتکار پژوهشی خود دلسرد و ناامید شوند، بلکه باید با اقتدار و دلگرمی برای رسیدن به نتایج مفید در راستای ارتقای سطح سلامت مردم تلاش کنند.

پدر علم فیتو‌‌شیمی ایران افزود: ایران مستعد تولید انواع مختلف داروهای گیاهی است و تا کنون 90 درصد از داروهای در ایران با ساختار مولکولی شناسایی شده است.

پروفسور روستاییان پیشتر داروی ضد مالاریا با نام تهرانولید و داروی دیگر با نام شیرازولید را با همکاری محققان و پژوهشگران کشور کشف و به جامعه پزشکی تقدیم کرده است.

تهرانولید (Tehranolide) به عنوان یک عامل ضد مالاریای جدید با ساختار «سسکویی‌ ترپن لاکتون اندوپروکسید» معرفی خواهد شد (شده است). تهرانولید یک «سسکویی‌ ترپن لاکتون» مشابه آرتمیزینین است. تاثیرات ضد مالاریایی (Tehranolide) موجود در عصاره گیاه «Artemisia diffusa» بر روی انگل مالاریای جوندگان (plasmodium berghei NY strain) در مدل موش‌های هم‌ خون مورد ارزیابی قرار گرفته ‌است.

کلید واژه ها: دانشگاه کاشان پژوهشکده اسانس های طبیعی قمصر