مراسم بزرگداشت استاد علی رشتی‌زاده بنیانگذار فرش ابریشم قم دردانشگاه کاشان

۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ | ۱۹:۱۹ کد : ۳۷۲۰ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۱۵۰
دومین مراسم بزرگداشت استاد فرش ایران استاد علی رشتی‌زاده بنیانگذار فرش ابریشم قم با حضورروسائ دانشگاه واتاق بازرگانی وانجمن علمی فرش وپژ‍وهشکده فرش ایران وجمعی از هنرمندان، صادرکنندگان و تولیدکنندگان و طراحان ودانشجویان واستادان فرش از شهرهای قم، اصفهان و کاشان به همت انجمن علمی فرش ایران در دانشگاه کاشان برگزار شد.

دومین مراسم بزرگداشت استاد فرش ایران استاد علی رشتی‌زاده بنیانگذار فرش ابریشم قم با حضورروسائ دانشگاه واتاق بازرگانی وانجمن علمی فرش وپژ‍وهشکده فرش ایران وجمعی از هنرمندان، صادرکنندگان و تولیدکنندگان و طراحان ودانشجویان واستادان فرش از شهرهای قم، اصفهان و کاشان به همت انجمن علمی فرش ایران در دانشگاه کاشان برگزار شد.

دراین مراسم که باحمایت اتاق بازرگانی وصنایع ومعادن –پژوهشکده وگروه فرش وانجمن دانشجویی فرش دانشگاه در روز31فروردین94برپاشد رییس انجمن علمی فرش ایران هدف از برگزاری این مراسم را تجلیل و تکریم از استادی که همه ابعادعلمی واصالت هارا در تولید فرش رعایت می کرد مرحوم استادعلی رشتی زاده هنرمند به نام معاصر ایران و به خصوص ایجاد پیوندوارتباط لازم بین دانشگاه و صنعت و بازار ذکر کرد و گفت: آثار ایشان سالیان طولانی، فرا راه هنرمندان فرش دستباف این آئینه فرهنگ و تمدن ایران اسلامی روشنگر مسیرشان خواهد بود.

دکتر امیر‌حسین چیت‌سازیان اظهار داشت: علی تاجر رشتی فرزند ارباب نصرالله در 16 آذر 1302در کاشان بدنیا آمد و در سن 16 سالگی کار را از پشم ریسی شروع و خرید و فروش پشم را دنبال کردو بعد از چند سال در کارگاه پشم ریسی خود یک دار قالی برپا کرد و با الهام از نقشه زیلوهای مساجد یک قالی دو در سه متر تولید کرد.

وی با اشاره به اینکه این هنرمند از همان ابتدا مواد مرغوب و طرح اصیل و دلنشین  ترکیب هارمونیک رنگ‌ها و تناسب زیبایی آنها مدنظرش بود خاطر نشان کرد: استاد رشتی‌زاده همواره فرش را نه به عنوان یک کالای معمولی بلکه به عنوان یک اثر هنری مد نظر داشت و معروف است که حدود 400 نقشه و طرح فراموش شده اصیل را زنده کرد.

دانشیار دانشگاه کاشان افزود: او یک کارآفرین نیز بود و حداقل 800 بافنده را در کار هنری فرش آموزش داده و زمینه اشتغال آنها را فراهم کرد و از این مهمتر یک پدر برای فرشبافان تحت پوشش بود و در همه امور آنها مشورت می داد و مساعدت می‌کرد.

در این نشست مهندس تولایی رئیس اتاق بازرگانی کاشان راجع به فرش دستباف، وضرورت تداوم ارتباط تنگاتنگ تولیدکنندگان فرش قم وکاشان که هریک داشته هایی را بطور انحصاری دارند مطرح نمود وآن راموجب ارتقاء فرش دستباف دانست. همچنین آقای اخوان عضوهیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرش قم در خصوص ویژگیهای استاد رشتی زاده و دلایل موفقیت ایشان وفرش قم، آقای کاظمی رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان و فروشندگان فرش قم در خصوص صفات اخلاقی ودقت عمل آقای رشتی زاده، حاج رضا ارمی از تولید کنندگان فرش قم نیز در خصوص ویژگی‌‌های کاری استاد رشتی‌زاده درطول دوران رفاقتش نکاتی را ارائه نمودندوبرای تداوم راه ومنش ایشان برای سایر تولیدکنندگان کاشان وقم وبویژه فرزندشان دعاکردند.

درابتدای این نشست آقای محمدرضا رشتی زاده فرزند استاد رشتی زاده از برگزاری جشنواره ای با عنون استاد خبر داد و افزود: هر سال جشنواره ای به نام استاد علی رشتی زاده همراه با مسابقه فرهنگی و هنری بین دانشجویان و هنرمندان دراین دانشگاه نیز برگزار و جوایزی به برگزیدگان اهدا خواهدشد.

 درآخر این نشست تفاهم نامه ای فی‌مابین شرکت فرش دستباف رشتی زاده قم با انجمن علمی فرش ایران شعبه کاشان به منظور انجام همکاری‌های متقابل علمی فرهنگی وهنری منعقد شدوبه پاس قدردانی از تلاش‌های استاد رشتی‌زاده لوح یادبودی به خانواده ایشان اهداء ودکتربرادران مدیر دفتر انجمن در کاشان از حضار وهمکاران مراسم سپاسگزاری نمودند.

شایان ذکر است که نمایشگاه آثاری از استاد ونیز طراحی فرش دانشجویان کاشان همزمان درنگارخانه دانشکده معماری وهنر برپا بودکه مورد استقبال حضار قرار گرفت.

 

کلیدواژه‌ها: دانشگاه کاشان پژوهشکده فرش و معماری دانشکده معماری و هنر


نظر شما :