طراحی و ساخت سیستم تقطیر با بخار آب مخصوص استحصال اسانس و عرقیات از گیاهان علفی در پژوهشکده اسانس

تعداد بازدید:۲۳۰۴
رئیس پژوهشکده اسانس های طبیعی دانشگاه کاشان گفت: نمونه صنعتی سیستم استحصال اسانس و عرقیات از گیاهان علفی به روش تقطیر با بخار آب در این پژوهشکده طراحی و مورد بهره برداری قرار گرفت.
طراحی و ساخت سیستم تقطیر با بخار آب مخصوص استحصال اسانس و عرقیات از گیاهان علفی در پژوهشکده اسانس
 

رئیس پژوهشکده اسانس های طبیعی دانشگاه کاشان گفت: نمونه صنعتی سیستم استحصال اسانس و عرقیات از گیاهان علفی به روش تقطیر با بخار آب در این پژوهشکده طراحی و مورد بهره برداری قرار گرفت.

دکتر عبدالرسول حقیر ابراهیم آبادی، ظرفیت این سیستم را دو تن گیاه در هر بار بارگیری ذکر کرد و افزود: این سیستم قادر است از انواع گیاهان علفی همچون نعنا، رزماری، اسطوخودوس و غیره طی حداکثر دو ساعت اسانس و عرقیات استحصال نماید.

وی با اشاره به اینکه دستگاههای فعلی استحصال اسانس و عرقیات کشور به روش تقطیر با آب کار می­کنند اظهار داشت: این سیستم قادر است با بهره‌گیری از روش تقطیر با بخار آب با بازده بسیار بالا و صرف انرژی بسیار پایین (کمتر از یک بیستم سیستم های فعلی) از طیف وسیعی از گیاهان علفی اسانس و عرقیات استحصال کند.

وی خاطر نشان کرد: این سیستم به صورت نیمه قابل حمل طراحی و ساخته شده و استفاده از آن علاوه بر افزایش سرعت عمل و بهبود کیفیت محصول، تاثیر بسزایی در کاهش معضلات و آلودگی های زیست محیطی ناشی از صنعت اسانس و عرقیات کشور دارد.

رئیس پژوهشکده اسانس های طبیعی دانشگاه کاشان همچنین از ساخت نمونه بومی خط کامل فرآوری گل محمدی به روش تقطیر در این پژوهشکده خبر داد و افزود: این خط تولید در یکی از کارخانه های صنعتی تولید گلاب منطقه کاشان نصب و راه اندازی گردیده است و در موسم گل محمدی سال 93 مورد بهره برداری رسمی قرار خواهد گرفت.

دکتر ابراهیم آبادی اظهار داشت: این دستگاه ظرفیت 5 تن فرآوری گل محمدی در شبانه روز را دارد و می تواند روزانه حدود یک و نیم کیلو اسانس گل محمدی را با کیفیتی مطابق با استاندارد ایزوی موجود برای آن (ISO 9842) تولید کند.

 

کلیدواژه‌ها: دانشگاه کاشان پژوهشکده اسانس های طبیعی گل محمدی


( ۱ )

نظر شما :