نشست بصیرتی تربیتی در دانشگاه کاشان برگزار شد

۰۴ آذر ۱۴۰۰ | ۱۷:۵۰ کد : ۱۸۳۴۵ اخبار دانشگاه
نشست بصیرتی تربیتی در دانشگاه کاشان برگزار شد

به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج نشست بصیرتی تربیتی از طرف شورای هماهنگی بسیج دانشگاه کاشان با حضور استاد ارجمند حجت الاسلام و المسمین دکتر عبدالله موحدی محب برگزار شد.

استاد حوزه و دانشگاه در این نشست ایجاد دائره المعارف بسیج و کارهای علمی و تحقیقاتی در خصوص بسیج  را وظیفه دانشگاهیان دانست و افزود: دانشگاه‌ها باید به عنوان یک نهاد علمی مبدا اصلی تحولات باشند و کارکنان بسیجی باید سرآمد علمی دانشگاه‌های خود باشند.

حجت الاسلام عبدالله موحدی محب  به ابعاد و ویژگیهای بسیج پرداخت و گفت: در ادبیات کهن نیز بسیج دارای ارزش بوده و از این لغت با گویش های بسیج، پسیج، بسیچ و پسیچ در اشعار بکار گرفته شده  و در زوایای مختلف به آن پرداخته شده است.

وی لغت بسیج را به معنای ساختگی کارها ، ساخته شدن  و آماده گردیدن عنوان کرد و اظهار داشت: همانگونه که در شعر اسدی طوسی  آمده است که: "یکشبه کمان بر زه آورده باش،  پسیچ کمین گاه ها کرده باش" به معنی این است که بسیج همیشه کمان بر زه  و آماده است.

همچنین این استاد دانشگاه پیشنهاد کرد: طرح پژوهشی در ارتباط با بسیج در ادبیات فارسی اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: بسیجی فردی نیست که خودپرداز باشد بلکه سبکبال و همیشه آزاد است.

دکتر موحدی محب آماده بودن، پیشتاز بودن و طاقت سختی داشتن را از دیگر خصوصیات بسیج در ادبیات کهن عنوان کرد و افزود: همانگونه که در شعر فردوسی اشاره شده است  "سپه را چو داری به چیزی بسیچ ، رسانشان بزودی و مفزای هیچ"، سرعت در کارها را از خصوصیات بسیج عنوان کرده است.

وی افزود: واژه بسیج علاوه بر ادبیات کهن در ادب فارسی قرآن و نهج البلاغه نیز آورده شده است همانگونه که امام علی(علیه السلام) در خطبه‌های نهج‌البلاغه، از رزمندگان و بسیجیان صدر اسلام یاد می‌کند و ویژگیهایی برای آنان برمی‌شمارد. این ویژگیها می‌تواند چراغی فراروی پویندگان راه ایشان باشد.

وی با اشاره به حکمت 73 نهج البلاغه از فرمایش امام على (ع) که "هر که خود را در مقام پیشوایى مردم قرار دهد باید پیش از تعلیم دیگران، به تعلیم خود بپردازد و پیش از آنکه به زبانش تربیت کند، با رفتار خود تربیت نماید و کسى که آموزگار و مربّى خود باشد بیشتر سزاوار بزرگداشت است تا آن که آموزگار و مربى دیگران است" افزود: بدترین مشکل افراد این است که بگوید من مشکلی ندارم و خود را برتر از دیگران بداند و اگر انسان رفتار، نگاه و کردارش خوب باشد قادر به تربیت دیگران خواهد بود.

در انتها ایشان شعر معروف زنده یاد حبیب یغمایی را همره با توصیه های اخلاقی با بیان شیوای خود تفسیر نمودند

به جستجوی ورق پاره نامه ای،دیروز

به کار خویشتن آن دم که چشم وا کردم

برادران و عزیزان!شما چنین مکنید

که من به عمر چنین کردم و خطا کردم

در پایان این نشست از اساتید و کارمندان فعال بسیجی دانشگاه کاشان تجلیل شد.

کلید واژه ها: بسیج گرامیداشت هفته بسیج دانشگاه کاشان