بررسی بحران آب در دشت کاشان و زمینه های ورود خیرین به طرح های احیای آب کاشان

۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۷:۳۱ کد : ۱۷۷۴۴ اخبار دانشگاه دانشگاه کاشان در رسانه ها
تعداد بازدید:۳۰۰۵

با حضور مهندس محمدرضا  اسدی مدیر عامل آبفای کاشان و مهندس سید محمد مسافری معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه‌گذاری آبفای کاشان در نشست بنیاد حامیان دانشگاه کاشان با ارائه گزارشی از بحران آب دشت کاشان و چالش‌های سازمان آبفای این شهرستان، زمینه‌های مشارکت خیرین در طرح های مرتبط با پیشگیری از تعمیق بحران آب مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

مدیر عامل آبفای کاشان در این جلسه  برای حل بحران آب همکاری دانشگاهیان و مشارکت خیرین را خواستار شد و گفت: اگر بتوانیم کاری انجام دهیم که  راهکارهای علمی و حضور خیرین را در موضوعات مرتبط با  آب داشته باشیم کمک شایان توجهی به بحران و فاجعه آب می شود.

مهندس اسدی حضور خیرین در گذشته در قالب احداث  آب انبارها در این منطقه  را مورد اشاره قرار داد و افزود: حدود 46 میلیون لیتر، حجم آب انبارهایی است که خیرین در کاشان ایجاد کرده اند ودر طول سال مورد استفاده مردم قرار می گیرد.

مدیر عامل آبفای کاشان مشارکت همگانی و کارجمعی را برای حل بحران آب خواستار شد و افزود: امروز اگر یک ساعت آب زاینده رود قطع شود به تنهایی آب شرب این منطقه قابل شرب و آشامیدن  نیست.

وی تکمیل خطوط آب زاینده رود را مهم دانست و گفت: آب زاینده روز باید 1100 لیتر بر ثانیه به این شهرستان انتقال یابد که الان حدود یک سوم آن  انتقال می یابد.

مهندس اسدی  تامین آب روستایی را از دیگر موضوعات آبفای کاشان عنوان کرد و افزود: از ابتدای سال قبل، 66 روستایی که تحویل آب و فاضلاب استان بود به کاشان  واگذار شد که مشکلات مضاعفی را به آبفای کاشان  تحمیل کرد .

وی با بیان اینکه مشکل آب روستایی بیشتر از شهری است ، خاطر نشان کرد: شبکه های آب روستایی فرسوده است و هدر رفت  آب در برخی روستاها بالای 50درصد است

وی از طرح  توقف آبرسانی سیار در روستاها خبر داد و تاکید کرد: با  اصلاح شبکه های فرسوده، ساخت مخازن و حفر چاه های عمیق می توان وضعیت آب در روستا را اصلاح و سامان بخشید.

مهندس اسدی اعتبار مورد نیاز برای این طرح دوساله را حدود 170 میلیارد  ریال عنوان کرد و افزود: با همکاری خیرین میتوان  در میان مدت به وضعیت پایدار رسید.

وی شیرین سازی آب حاشیه کویر و آب ژرف  را از دیگر اقدامات در دست اقدام شرکت آب و فاضلاب عنوان و خاطر نشان کرد: طرح های آبرسانی و استفاده از آب های ژرف زمان بر است که امید است با مطالعات وهمکاری دانشگاهیان بتوان با محوریت علم و دانش این طرح ها اجرایی شود.

مهندس مسافری معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه گذاری آبفای کاشان هم دراین نشیت از همکاری دانشگاه کاشان با آبفای کاشان قدردانی کرد و گفت: تاکنون کمیته تحقیقات آب با همکاری دانشگاه و شرکت آب و فاضلاب و پژوهشکده آب با مشارکت دانشگاه و سرمایه گذاری آب و فاضلاب ایجاد شده است و اولین همایش بحران آب هم در دانشگاه برگزار شده است که برای رفع بحران آب همکاری های علمی بیشتر دانشگاهیان نیاز است.

وی به تشکیل اولین انجمن احیای آب کاشان با حضور خیرین اشاره کرد وافزود: یکی از محورهای این انجمن تامین منابع مالی از طرف خیرین و واقفین برای رفع بحران آب بوده است.

مهندس مسافری طرح تحقیقاتی بهینه سازی کولرهای آبی را از طرح های در دست اقدام شرکت آب و فاضلاب کاشان عنوان کرد و اظهار داشت:  با توجه به منابع آبی، در صورت استفاده نادرست آب زیادی برای استفاده از کولر مصرف می شود که با پوشش ترکیبی و بکارگیری عایق نانو ، علاوه بر عمر بیشتر موتور کولر  در حفظ سلامت و خنک کنی کولر هم بسیار تاثیرگذار است.

وی با بیان اینکه مجوز اجرای این طرح هم صادر شده است افزود: این طرح هم اکنون در شهرک 22 بهمن در حال اجراست و به عنوان بحث پژوهشی هم  میتوان با کمک دانشگاهیان این طرح را ارتقاء داد.

مهندس مسافری افزود: اجرای این طرح علاوه بر مزایایی که توضیح داده شد حداقل ۳۵ درصد در مصرف آب کولر صرفه جویی میکند و می تواند گام موثری در سازگاری با کم آبی و مصرف بهینه آب باشد.

 رییس دانشگاه کاشان هم در این نشست به وجود مرکز تحقیقات آب، اقلیم و خشکسالی در دانشگاه کاشان و نیز طرح های موسسه مطالعات پیشرفته سعیدی (سیاس) برای انجام طرح های کویر لوت و طرح های خشکسالی اقلیم اشاره کرد و انجام طرح های جامعه محور را از اولویت های دانشگاه کاشان برشمرد و گفت: مباحث مرتبط بحران آب و محیط زیست در این بین از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 وی زمینه های زیر را برای همکاری دانشگاه کاشان با آبفای کاشان برشمرد :

1- برگزاری  پنل های آینده پژوهی کاشان، با موضوع  آینده وضعیت آب کاشان و با حضور نمایندگان دانشگاه و آبفا

2-همکاری مؤثر دانشکده منابع طبیعی با آبفا

3-همکاری در شناسایی موقوفات آب دردشت کاشان (کار کارشناسی و برگزاری همایش ها)

4-مشارکت تشکل های دانشجویی در زمینه فرهنگ سازی مدیریت مصرف بهینه آب

5-فعالیت کارگروه جهادی با حضور اساتید متخصص( عمران، منابع طبیعی و غیره)

6-تجدید تفاهم نامه همکاری دوجانبه و تنظیم قراردادهای زیر مجموعه این تفاهم نامه

7-همکاری موسسه سیاس در طرح های احیای آب منطقه کاشان

علیمحمد الماسی مدیرعامل بنیاد حامیان  و دکتر حمید رضا فهیمی تبار رئیس هیات مدیره این بنیاد نیز در این نشست  با اشاره به فعالیت های جامعه محور بنیاد حامیان، زمینه های حضور خیرین در مباحث مرتبط با آبفا و بحران آب را مورد اشاره قرار داند.

انعکاس خبر در رسانه ها:

وزارت علوم

کلیدواژه‌ها: شرکت آب و فاضلاب دانشگاه کاشان بحران آب خیرین بنیاد حامیان


( ۳ )

نظر شما :