محققان دانشگاه کاشان موفق به حل مشکل باتری های قلب شدند

تعداد بازدید:۳۴۴۹

نتایج حاصل از رساله دکترای خانم دکتر سارا عظیمی دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه کاشان به راهنمایی دکتر محمد مهدی ابوالحسنی عضو هیات علمی دانشگاه کاشان در مجله Nano Energy با ضریب تاثیر 16/6 به چاپ رسید.

ضربان سازهای قلب دستگاه­هایی هستند که با انتقال سیگنال­های الکتریکی به درمان نارسایی قلب کمک می­ کنند. اما متاسفانه طول عمر باتری ضربان سازها بین ۵ تا 10 سال است و جایگزینی باتری نیاز به عمل مجدد قلب دارد. عمل مجدد قلب هزینه ­های بالایی را به بیمار تحمیل میکند و برای بیماران کهنسال بسیار خطرناک می باشد. بنابراین حذف باتری از این دستگاه­ها و دسترسی به منبع انرژی الکتریکی دائمی مشکلات زیادی از بیماران قلبی مرتفع می کند.

اخیرا دکتر محمد مهدی ابوالحسنی عضو هیات علمی دانشگاه کاشان و محقق موسسه تحقیقاتی ماکس پلانک آلمان و خانم دکتر سارا عظیمی (دانشجوی دکترای مهندسی شیمی دانشگاه کاشان) با همکاری دکتر اللهیار گلابچی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان موفق شدند با توسعه نانوژنراتور پیزوالکتریک انرژی مکانیکی حرکات قلب را به انرژی الکتریکی مورد نیاز ضربان‌ساز قلب تبدیل کنند.

این گروه موفق شدند با ذخیره نمودن انرژی الکتریکی تولید شده از حرکات قلب سگ به ­عنوان حیوان مدل در خازن­، ضربان ساز قلب را بدون باتری روشن نمایند. یافته ­های حاصل از این تحقیق برای طراحی ضربان ساز قلب بدون باتری مفید خواهد بود و نیاز به جراحی های مکرر برای جایگزینی باتری از میان برداشته خواهد شد.

نتایج این تحقیق در مجله‌ Nano Energy با ضریب تأثیر 16/6 منتشر شده ­است.

انعکاس خبر در :

وزارت علوم

روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان

خبرگزاری فارس


لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: Nano Energy دانشگاه کاشان ضربان قلب نانوژنراتور


( ۴۰ )

نظر شما :