اول تیر خورشیدگرفتگی رخ می‌دهد

۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۲:۱۳ کد : ۱۱۳۲۲ اخبار دانشگاه گزارش ویدئویی

بامداد یکشنبه ۱ تیر ۱۳۹۹ خورشیدگرفتگی حلقوی رخ می‌دهد که از همه جای ایران، بصورت گرفتگی جزئی قابل دیدن است.

کارشناس رصدخانه دانشگاه کاشان گفت: مسیر قابل مشاهده خورشیدگرفتگی حلقوی از شاخ آفریقا آغاز می شود و با گذر از دریای سرخ از روی کشورهای یمن و عمان عبور می‌کند و با گذر از دریای عمان وارد پاکستان شده از شمال هند وارد کشور چین می شود.

ایرج صفایی با اشاره به اینکه این خورشیدگرفتگی از شرق قاره آفریقا، جنوب شرق اروپا و بخش بزرگی از قاره آسیا بصورت جزئی قابل دیدن است، افزود: در ایران هر چه از شمال غرب به سمت جنوب شرق کشور حرکت کنیم، میزان گرفتگی بیشتری قابل مشاهده است. بنابراین در چابهار بیشترین گرفتگی و در خوی کمترین گرفتگی را می توان رصد نمود.

وی لحظه آغاز گرفتگی یا تماس نخست را ساعت 9:00:25 ذکر کرد و خاطر نشان کرد: میانه گرفت: ساعت 10:13:34، لحظه پایان گرفتگی یا تماس چهارم: ساعت 11:36:47 است و بیشینه گرفتگی در موقعیت رصدخانه دانشگاه کاشان 52.6 % است.

خورشیدگرفتگی زمانی رخ می دهد که ماه بین زمین و خورشید قرار بگیرد. اگر در حالت گرفتگی خورشید، فاصله ماه نسبت به زمین در بیشترین حالت باشد، خورشیدگرفتگی حلقوی رخ می دهد. چراکه اندازه ظاهری ماه کوچکتر شده و کاملا روی قرص خورشید را نمی پوشاند.

کلید واژه ها: خورشیدگرفتگی رصدخانه نجوم دانشگاه کاشان