انتشار بیست ویکمین شماره مجله حدیث ­پژوهی دانشگاه کاشان

۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | ۱۳:۵۴ کد : ۱۰۲۸۲ اخبار دانشگاه

بیست و یکمین شماره مجله علمی - پژوهشی حدیث پژوهی به صورت الکترونیکی و چاپی مربوط بهار وتابستان  1398 انتشار یافت.

مدیر مسئول این مجله علمی- پژوهشی گفت: در این شماره از مجله مقالاتی تحلیل سندی و متنی حدیث «ردّوا الحجر من حیث جاء» و تطبیق آن با قاعده مقابله به مثل ، تحلیل تمدنی روایات کتاب العقل و الجهل «الکافی» ، بررسی روایات مورد استنادی مشهور فقیهان در عدم تساوی زن و مرد در قصاص و دیات ، روایات عاشورایی «شرح الأخبار» قاضی‌نعمان در میزان نقد و بررسی حجیت روایات با سند ضعیف و متن قوی با تأکید بر روایات «حجه الله»  به چاپ رسیده است.

وی جستاری پیرامون انتساب دعای صباح به حضرت امیر(ع)   با تحلیل سندی و نسخه‌شناختی آن  ، نقد و بررسی اخبار آغاز نگارش حدیث به فرمان عمر بن عبدالعزیز، تحلیل انتقادیِ روایت قصاص‌خواهی «عکاشه» و چرایی انتقال آن به شیعه ، آغازه زمانی مسّ شیطان تحلیل و سنجش حدیث «ما من بنی‌آدم مولود الا یمسه الشیطان حین یولد» ،  تحلیل انتقادی روایات متعارض کشی در جرح و تعدیل ابن‌عباس ، حدیث‌بسندگی و سیر تطور آن در اهل سنت ، روش‌شناسی فهم حدیث در فرایند سه‌گانه تحلیل متن، تحلیل محتوا و تحلیل گفتمان ، مقایسه و ریشه‌یابی اختلافات نقلی در احادیث مشابه (با تکیه بر کتب أربعه) ، رجعت و مستندات روایی آن در تفسیر قمی و نقدی بر روش هاشم معروف حسنی در اعتبارسنجی روایات فضایل  اهل بیت(ع) در کتاب الموضوعات فی الآثار و الأخبار از دیگر موضوعات ارائه شده در این شماره از مجله است.

دکتر محسن قاسم پور با اشاره به اینکه این مجله به آدرس http://s-hadith.kashanu.ac.ir قابل دسترس همگان است اظهار داشت: این مجله پژوهندگان را جهت ارسال مقالات ارزشمند خود برای شمارههای بعد فرامی خواند.حدیث پژوهی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام WWW.ISC.gov.ir و در بانک اطلاعات نشریات کشور: WWW.magiran.com  و پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی WWW.SID.ir نمایه می‌شود.

قابل ذکر است  بر اساس نامه شماره 10690/3 مورخ 28/12/1387 از سوی کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نشریه حدیث پژوهی حائز رتبه علمی پژوهشی گردیده است.

کلید واژه ها: حدیث پژوهی مجله علمی پژوهشی مجله حدیث پژوهی دانشگاه کاشان