برگزاری ۵۲۷۵ جلسه مشاوره و روان درمانی در سال ۱۳۹۶ در مرکز مشاوره دانشجویی

۱۷ تیر ۱۳۹۷ | ۱۰:۵۴ کد : ۸۶۳۸ اخبار دانشگاه

رئیس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویی دانشگاه کاشان گفت: در سال 1396 تعداد 5275 جلسه خدمات مشاوره و روان درمانی و مددکاری اجتماعی توسط مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه برگزار شد.

سید حسین حسینی اظهار داشت: این خدمات به 2991 نفر از مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره دانشجویی که بیشتر آنها دانشجویان دانشگاه بوده اند، ارائه گردیده است.

وی با بیان اینکه این خدمات در محل مرکز مشاوره ، دفتر مشاوره خوابگاههای دختران و پسران و پردیس واحد خواهران ارائه شده است خاطر نشان کرد: از دیگر برنامه های این مرکز در زمینه آموزش پیشگیری از آسیب های اجتماعی، برنامه هایی به مناسبت هفته سلامت، هفته بهداشت روان، هفته اطلاع رسانی ایدز بود که با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد.

وی برگزاری دو دوره همایش آموزش مهارتهای زندگی به دانشجویان جدیدالورود (2800 نفر ساعت) برگزاری جلسه یک روزه همایش خانواده ویژه والدین دانشجویان ورودی جدید (1440 نفر ساعت)، آموزش 780 نفر ساعت درقالب کارگاه آموزشی با هدف توانمند سازی روانی اجتماعی دانشجویان، برگزاری همایش ازدواج به مدت 2 ساعت ( 560 نفر ساعت )، اجرای دو جلسه مسابقه کتابخوانی با موضوعات مهارتهای مطالعه، آشنایی با سوء مصرف مواد با اهداء جوائز به برندگان، همچنین برگزاری مسابقه هفتگی در کانال تلگرام مشاوره و سلامت را از دیگر برنامه های مرکز مشاوره ذکر کرد.

رئیس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویی دانشگاه کاشان  یادآورشد: در راستای ارتقاء سلامت روانی و پیشگیری از آسیب های روانی اجتماعی دانشجویان طرح های مختلفی از جمله طرح کارنامه سلامت جسم و روان دانشجویان ورودی جدید، طرح غلبه بر غم غربت ویژه دانشجویان خوابگاهی ورودی جدید، طرح ارتقاء وضعیت تحصیلی دانشجویان دچار افت تحصیلی (مشروط شده )، طرح شیوع شناسی مصرف مواد مخدر، طرح بررسی سیمای زندگی دانشجویان دانشگاه، طرح خداقوت ویژه ایام امتحانات توسط مرکز مشاوره دانشگاه در سال 96 برگزار شده است.

وی با اشاره به اینکه درخصوص پیشگیری از اعتیاد و مصرف مواد و داروهای روان گردان، فعالیت هایی در سال 1396 توسط مرکز مشاوره دانشجویی انجام گرفته است افزود: آموزش 2920 نفر ساعت از دانشجویان در قالب برگزاری کارگاه های آموزشی مهارتهای زندگی و پیشگیری از اعتیاد، برگزاری مسابقه کتابخوانی آشنایی با عوارض مواد مخدر و داروهای روانگردان راهکارهای پیشگیری از آن در بین دانشجویان و اهداء جوائز به برندگان، شرکت در جشنواره منطقه ای دانشگاه بدون دخانیات از جمله برنامه های این مرکز بوده است.

حسینی، برگزاری ایستگاه سلامت در دانشکده ها به مناسبت هفته اطلاع رسانی ایدز، توزیع بروشورهای آموزشی با موضوع اعتیاد و پیشگیری از آن در بین دانشجویان، اجرای طرح پیام (برنامه استاندارد پیشگیری از مصرف مواد در خوابگاهها و محیط دانشگاه) از طریق تشکیل کمیته برنامه ریزی این طرح و صدور ابلاغ برای اعضاء این کمیته توسط ریاست دانشگاه، اطلاع رسانی و آموزشی پیشگیری از اعتیاد از طریق فضای مجازی و شبکه های اجتماعی تلگرام (کانال مشاوره و سلامت)، ارائه خدمات روان درمانی و مددکاری به دانشجویان ارجاعی مصرف کننده مواد مخدر و سیگار، اجرای طرح شیوع شناسی مواد مخدر در بین دانشجویان دانشگاه را از دیگر اقدامات و فعالیت های انجام شده مرکز مشاوره دانشجویی در سال گذشته عنوان کرد.

رئیس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویی دانشگاه خاطر نشان کرد: در سال 1396، مرکز بهداشت و درمان دانشگاه نیز در دو نوبت شیفت صبح و عصر ( از ساعت 8 صبح الی 20 ) خدماتی شامل ویزیت، تزریقات، پانسمان ، تحویل دارو و ....  به دانشجویان، کارمندان و اساتید دانشگاه ارائه نموده است.

وی خاطر نشان کرد: در این سال تعداد افرادی که به مرکز بهداشت و درمان مراجعه و توسط پزشک ویزیت شده اند 2923 نفر (2551 نفر دانشجو و 372 نفر غیر دانشجوشامل کارمند و عضو هیئت علمی) بوده است.

حسینی با بیان اینکه  خدمات درمانی انجام گرفته شامل تزریقات، سرم درمانی، پانسمان و.... به تعداد 1468 مورد بوده است افزود: همچنین در این واحد فعالیت هایی توسط کارشناس بهداشت دانشگاه همچون کنترل و نظارت بر بهسازی و بهداشت مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی همچون آشپزخانه ها و سالن های غذاخوری، بوفه ها، مراکز ورزشی و استخر، مهد کودک ، کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی و شیمیایی به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب، کلرسنجی روزانه آب آشامیدنی و ثبت تغییرات، کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال به آزمایشگاه، معرفی شاغلین در آشپزخانه ها و بوفه ها به آزمایشگاه، بازدید از دانشکده ها و مراکز آموزشی و اداری، بازدید و کنترل استخر های شنا و حمام های خوابگاه ها، بررسی کنترل فاضلاب، زباله و آب و منابع آلوده کننده، مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانون های آلوده و نظارت بر سم پاشی ها توام با آموزش و طعمه گذاری، آموزش بهداشت، ایمنی جهت کلیه رده ها توام با فعالیت های روزمره به صورت چهره به چهره، نظارت بر دفع بهداشتی زباله و جمع آوری آن، تبلیغات محیطی از طریق پوستر در زمینه آگاهی بخشی نسبت به اهمیت بهداشت محیط و ایمنی در محیط های دانشگاهی و کاری و پیگیری در خصوص گزارشات و شکایات دانشجویان در خصوص مسایل و مشکلات بهداشتی در حوزه های مختلف انجام شده است.

مشاهده گزارش ویدئویی این خبر