نشست هیات رییسه با هیات علمی دانشکده های مهندسی

۲۷ آذر ۱۳۹۶ | ۰۹:۳۱ کد : ۷۸۰۳ اخبار دانشگاه

بر اساس نشست های دوره ای اعضای هیات رییسه دانشگاه با همکاران هیات علمی دومین نشست در این ترم بعد از ظهر دوشنبه بیستم آذرماه با اعضای محترم هیات علمی دانشکده های مهندسی برگزار شد.

.در ابتدای این نشست ریاست دانشگاه هدف چنین جلساتی را گفتگو در مورد راههای توسعه دانشگاه دانست و گفت: لازم است هرازچندگاهی در باره هدف و نقشه راه فعالیت هایمان گفتگو کنیم زیرا وقتی هدف از انجام یک کار روشن شد به شکل مطلوب تری انجام خواهد شد.

دکتر عباس زراعت افزود: مدیریت دانشگاه باید از خودش سوال کند که فلسفه وجودی دانشگاه چیست و ذینفعان دانشگاه چه کسانی هستند؟استاد یا دانشجو یا جامعه؟آیا دانشگاه نیازهای دینفعان را برطرف می سازد؟آیا دانشجو به اهداف و انتظاراتی که در سر داشته است می رسد؟

وی اظهار داشت: همچنین استاد باید از خودش سوال کند آیا محتوا و شیوه تدریس وی مورد پسند دانشجو هست؟آیا مطالبی که برای دانشجو تدریس می کند مشکلی از جامعه را حل می کند؟آیا به جز کلاس و آزمایشگاه مسوولیت دیگری در قبال دانشجو داریم؟استاد و کارمند و دانشجو باید نسبت به یکدیگر چگونه رفتار کنند؟انتظارات جامعه از دانشگاه چیست؟آیا دانشجو در انتخاب استاد و درس و شیوه تدریس حق اظهار نطر دارد؟آیا دانشگاه و استاد در مورد آینده دانشجو و اشتغال وی مسوولیت دارد؟یک فارغ التحصیل دانشگاه چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟دانشگاه در مقابل مسوولیت پذیری و مفید بودن دانشجو برای جامعه مسوولیت دارد یا خیر و برنامه های دانشگاه چقدر این هدف را تامین می کند؟رابطه استاد و دانشجو باید چگونه باشد؟و غیره

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه و دانشکده و استاد نباید درگیر امور جاری شده و از این مسایل مهم غافل شود افزود: یک دانشجو در سن ۱۸، ۱۹ سال پختگی لازم را ندارد و خانواده دانشجو ،وی را بعنوان امانت به ما می دهد و انتظار دارد پس از چند سال تبدیل به یک انسان پخته اجتماعی شود که بتواند با دیگران رابطه صحیح برقرار کند و در رشته تخصصی خودش نان درآورد.

دکتر زراعت خاطر نشان کرد: امروزه اکثر دانشگاههای جهان به این نتیجه رسیده اند که فارغ التحصیل دانشگاه باید همه چیز را در حد کلی بداند و یک موضوع را خیلی بداند.بر همین اساس در برنامه های درسی خود چند واحد از علوم انسانی و اجتماعی و هنر را جای داده اند.به هر روی خوب است اساتید هرازچندگاهی دورهم جمع شده ودر مورد این مسایل و فلسفه وجودی کار خود بحث کنند که بسیار تاثیرگذاراست.

همچنین در این جلسه اعضای هیات علمی نیز دیدگاههای خود را در مورد ارتباط با صنعت و جامعه ،نیازهای دانشکده ها ،وظایف حرفه ای بیان کردند.شایان ذکر است در هفته ای قبل اعضای هیات علمی دانشکده های معماری و هنر،منابع طبیعی و علوم میهمان هیات رییسه بودند وجلسه بعدی هفته آینده با اساتید علوم انسانی خواهد بود..