سخنرانی ریاست دانشگاه کاشان به مناسبت هفته پژوهش و وحدت حوزه و دانشگاه قبل از خطبه های نماز جمعه قمصر

۲۴ آذر ۱۳۹۶ | ۱۹:۱۵ کد : ۷۷۵۰ اخبار دانشگاه

دکتر عباس زراعت به رسالت دانشگاه در قبال جامعه و مردم اشاره کرده و به بیان سیاست ها و عملکرد پژوهشکده اسانس در طول چند سال گذشته پرداختند.رییس دانشگاه اظهار داشتند با توجه به پتانسیل ها ی منطقه و برندی که شهر قمصر از آن برخوردار است دانشگاه کاشان در این دوره فعالیت های خود در پژوهشکده را حول دو محور متمرکز نمود. محور اول در مورد اسانس گل محمدی و گیاهان دارویی است و تلاش می شود قمصر به قطب گیاهان دارویی در کشور تبدیل شود.متاسفانه در حال حاضر محصولات این منطقه به دلیل فقدان استانداردها بین المللی قابل صدور نیست و از همین روی طرح اخذ استانداردهای بین المللی برای محصولات اسانس در دستور کار قرار دارد و صد و پنجاه میلیون تومان در مرحله اول در نطر گرفته شده است.گلاب و محصولات دیگر به صورت خام و مفت به فروش می رسد که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نبوده و باید محصولات های تک تولید شود.اقدام دیگرمان آن است که تفاهم نامه ای با وزارت جهاد تنظیم کرده ایم که ۴۵ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است تا محصولات گل محمدی و گیاهان دارویی از زمان کشت تا تولید و صدور به شکل علمی درآید. تشکیل کانون ملی گل محمدی و گیاهان معطر نیاز اقدامات دیگری است که با هدف حمایت علمی و ارایه مشاوره به کشاورزان و تولیدکنندگان شکل گرفته است. محور دوم فعالیت ها در مورد زمین و حیات است زیرا منطقه قمصر یکی از هشت منطقه جهان است که دارای بهترین آسمان و هوای پاک می باشد.در این راستا دو اقدام اساسی صورت گرفته است؛یکی اینکه پژوهشکده رصدخانه بین المللی ایران که تنها پروژه تحقیقاتی کشور می باشد در قمصر شکل بگیرد.عمده کارهای رصدخانه انجام شده و آینه که مهم ترین بخش آن می باشد خریداری شده و در تهران نگه داری می شود و اگر اعتبارات آن تخصیص داده شود تا دو سال آینده به بهره برداری می رسد و قمصر تبدیل به یکی از هشت منطقه جهان می شود که فعالیت های نجومی انجام می دهند.اقدام دیگر تشکیل موسسه بین المللی سیاس است برای اینکه شعبه ای سی تی پی در آسیا در قمصر تشکیل شود.در این قسمت نیز عمده کارها انجام شده و موافقت ای سی تی پی و یونسکو اخذ گردیده و هتل تحقیقاتی هم با کمک خیر ساخته شده است.موسسه ای سی تی پی به ابتکار پروفسور عبدالسلام تنها دانشمند مسلمان دارنده نوبل در شهر تریست ایتالیا تاسیس شد تا دانشمندان مسلمان در آنجا تحقیق کنند و این مرکز می تواند در هر قاره یک شعبه داشته باشد و انشالله بزودی شعبه آسیا در قمصر راه اندازی می شود تا دانشمندان سراسر جهان برای تحقیقات به این مرکز بیایند. با عنایت به موارد ذکر شده ، امیدواریم با کمک مردم ،مسوولان و خیرین ،منطقه قمصر تا چند سال آینده تبدیل به یک منطقه علمی و اقتصادی بین المللی شود.