انتشار شماره یازدهم مجله علمی ـ پژوهشی مطالعات معماری ایران

۰۶ آبان ۱۳۹۶ | ۰۹:۴۳ کد : ۷۳۶۰ اخبار دانشگاه
انتشار شماره یازدهم مجله علمی ـ پژوهشی مطالعات معماری ایران

شماره یازدهم مطالعات معماری ایران دو فصلنامه علمی-پژوهشی دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان منتشر شد.

مدیر مسئول این مجله علمی گفت: در این شماره از مجله 11 مقاله علمی  با عناوین مختلف در حوزه معماری ارائه شده است.

دکتر علی عمرانی پور، مطالعۀ کارکرد سازۀ آبی حصار سوم محوطۀ باستانی چغازنبیل با مطالعۀ میدانی و مدلسازی هیدرولیکی ـ هیدرولوژیکی، بازخوانی «الگوی فضای میانی » در معماری ایران زمین، عوامل کالبدی مؤثر بر ادراک تراکم در محیط های مسکونی؛ نمونۀ موردی: محلات مسکونی شهر مشهد را از جمله موضوعات ارائه شده در این شماره از نشریه ذکر کرد.

وی افزود: در این شماره همچنین مقالاتی با عناوین تأملی در مفهوم و ارزش خلاقیت: ارزش خلاقانۀ معماری مبتنی بر الگو (مقایسۀ چارچوب ارزشی سنتی، معاصر و اسلامی(، آفرینش معماری به روش قیاس با طبیعت، گونه شناسی تحلیلی مساجد تاریخی حوزۀ فرهنگی کردستان ایران، صورت ایوان در معماری ایرانی، از آغاز تا سده های نخستین اسلامی، تحلیل اصول فضایی و الگوگزینی بهینه در معماری الگوگرای معاصر ایران، بررسی موردی: سازمان میراث فرهنگی کشور، حسین امانت، حفاظت معماری و نسبت آن با تاریخ معماری، با نگاه به تجربۀ حفاظت در ایران، گو نه شناسی مساجد بلوچستان ایران، از دورۀ قاجاریه تا معاصر و یادداشت فنی:  سرمایه های اجتماعی در حفاظت شهری شهر تاریخی نراق منتشر شده است.

دکتر عمرانی پور هدف از ارائه این نشریه را حمایت از پژوهش‌های حوزه معماری ایران و شناسایی و نشر اهم نتایج آنها عنوان کرد و گفت: نشریه مطالعات معماری ایران در پایگاه استنادی علوم کشورهای اسلامی، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، پایگاه مجلات تخصصی نور، پرتال جامع علوم انسانی، بانک اطلاعات نشریات کشور و سیویلیکا نمایه می شود.

درجه علمی پژوهشی دو فصلنامه مطالعات معماری ایران طی نامه شماره 161676 مورخ 21/ 8/ 1390 دبیرخانه کمیسیون نشریات علمی‌ کشور (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) ابلاغ گردیده است.