اختراع سیستم خنک کننده در فشار اتمسفری برای گلاب‌گیری در پژوهشکده اسانس‌های طبیعی دانشگاه کاشان

۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۷ | ۱۹:۳۷ کد : ۴۵۸ اخبار دانشگاه معاونت پژوهشی

مدیر پژوهشکده اسانس‌های طبیعی دانشگاه کاشان از اختراع سیستم خنک کننده در فشار اتمسفری در این پژوهشکده خبر داد.

دکتر «محسن بهپور» گفت: این سیستم که بر روی دستگاه‌های گلاب‌گیری سنتی قرار می‌گیرد، نقش پارچ را در این دستگاه‌ها ایفا می‌کند.

بهپور افزود: از آنجایی که بیش از 70درصد گلاب تولیدی منطقه کاشان در کارگاه‌های سنتی و کوچک تولید می‌شود این سیستم در قالب پروژه طراحی و بهینه‌سازی سیستم‌های خنک‌کننده دیگ‌های اسانس‌گیری سنتی تعریف و ساخته شد.

ایشان کاهش هزینه سوخت، صرفه‌جویی در مصرف آب و ارتقاء سطح کیفیت اسانس‌های تولیدی را از جمله فواید ساخت این دستگاه برشمرد.

همچنین دکتر بهپور با اشاره به وجود نمونه تولیدی این دستگاه در محل آزمایشگاه پژوهشکده اسانس‌های طبیعی دانشگاه کاشان، خاطر نشان کرد: برای ساخت این دستگاه که در اندازه یک متر و 70سانتی‌متر ساخته شده 20میلیون ریال از محل بودجه پژوهشی این دانشگاه هزینه شده است.

به گفته ایشان، همچنان طرح مطالعاتی بر روی این دستگاه به منظور کوچک‌تر کردن و کاهش هزینه تولید آن ادامه دارد.

مدیر پژوهشکده اسانس‌های طبیعی براز امیدواری کرد: با تکمیل این طرح و انجام طرح‌های مشابه آن در پژوهشکده اسانس‌های طبیعی دانشگاه کاشان زمینه تحول و ارتقاء سیستم‌های گلابگیری سنتی فراهم شود.