گزارش رییس دانشگاه از سفر اتریش و ایتالیا- پیشنهاد تهیه طرح هوشمندسازی شهرهای تاریخی جهان از سوی دانشگاه کاشان-2

۳۱ خرداد ۱۳۹۵ | ۱۲:۵۶ کد : ۴۵۶۵ اخبار دانشگاه
سفرنامه

یکی از برنامه های سفر به اتریش شرکت در پانزدهمین کنفرانس شهرهای تاریخی جهان بود.موضوع جالب توجه آن بود که عنوان همایش شهر هوشمند انتخاب شده بود یعنی عنوانی که دانشگاه کاشان آن را در قالب کرسی علمی وقفی از مدت ها قبل شروع کرده است و زمانی که این مطلب به اطلاع حضار رسید مورد استقبال قرار گرفت.در این کنفرانس اعلام گردید که دانشگاه کاشان آمادگی دارد طرح علمی آن را با توجه به تجربیاتی که دارد تهیه کرده و به دبیرخانه کنفرانس ارایه دهد.در این جلسه شهرداران شهرهای تاریخی در مورد شهرهای خود و تجربیاتشان مطالبی را ارایه دادند که شهرداری کاشان نیز کلیپ زیبایی را در معرفی کاشان ارایه داد و زمانی که نماینده ما جناب آقای دکتر مزدیان اعلام نمود که کاشان کهن ترین شهر جهان می باشد موجب تعجب حاضران واقع شد.

کنفرانس شهرهای تاریخی جهان به صورت دوره ای در شهرهای عضو تشکیل می شود و 110 شهر جهان عضو این سازمان هستند که مرکز آن در ژاپن می باشد.لازم به ذکر است 4 شهر از 110 شهر تاریخی جهان در ایران قرار دارد که عبارتند از: کاشان، شیراز، اصفهان و نیشابور. کنفرانس پانزدهم در شهر بادیشل اتریش برگزار گردید که به حق می توان آن را یکی اززیباترین شهرهای جهان نامید.

یکی از نکات جالب توجه آن بود که شهر کازان نیز جزو 110 شهر تاریخی جهان می باشد که حسب اظهار شهردار این شهر نام قبلی آن کاشان بوده است و برخی از نام آوران که با نام کازانی یا قاسانی شناخته می شوند متعلق به این شهر هستند.همچنین حدود بیست و پنج درصد از لغات و اصطلاحات آنها به زبان فارسی است از جمله واژه شهرداری که با همین نام بیان می شود.در مذاکره ای که با مسوولان این شهر صورت گرفت مقرر گردید شعبه ای از دانشگاه کاشان در دانشگاه کازان برای آشنایی با زبان و ادبیات فارسی و نیز شعبه ای از دانشگاه کازان در دانشگاه کاشان برای آشنایی با زبان روسی و فرهنگ آن منطقه تاسیس گردد.

در طی دو روز اقامت در شهر بادیشل بازدید های زیادی از ساختمان ها و معماری این شهر صورت گرفت و نکات مهمی از سوی شهردار و اعضای شورای شهر برای اجرا در کاشان ثبت گردید . یکی از مکان های جنب بادیشل با حدود 800 نفر جمعیت در سال بالغ بر یک میلیون توریست دارد که به حق اگر تجربیات آنها در شهر کاشان مورد استفاده قرار گیرد تحول بزرگی در صنعت توریسم رخ می دهد.مذاکره با شهرداران و دانشمندان شهرهای دیگر نیز تجربیات مفیدی را در پی داشت که امید می رود بتوان در کاشان نیز آنها را بکارگرفت.