خورشیدگرفتگی جزیی در روز 12 آبان

۰۷ آبان ۱۳۹۲ | ۱۸:۰۷ کد : ۲۸۰۲ اخبار دانشگاه
کارشناس رصدخانه دانشگاه کاشان گفت: در واپسین دقایق پیش از غروب خورشید در روز یکشنبه 12 آبان، ماه بخشی از خورشید را می پوشاند.

صفایی اظهار داشت: این خورشید گرفتگی از خاورمیانه و شرق افریقا آغاز شده و در بخش گسترده ای از قاره آفریقا و اقیانوس اطلس تا سواحل شرقی قاره آمریکا قابل مشاهده خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: در ایران، این خورشیدگرفتگی در بخش های مرکزی و غربی، دقایقی قبل از غروب ماه بخشی از خورشید را پوشانده و همزمان با گرفتگی، خورشید غروب می کند.

وی با بیان اینکه، در نواحی غربی ایران شانس بیشتری برای مشاهده این پدیده نجومی وجود دارد افزود: بهتر است در این روز برای مشاهده بهتر این پدیده در نقاط مرتفعی که افق غربی آن باز باشد مستقر شده و به رصد آن بپردازیم.

صفایی خاطر نشان کرد: زمان این گرفتگی خورشید در کاشان بر اساس ساعت رسمی،  لحظه آغازین گرفتگی ( تماس اول ) ساعت 16 و 50 دقیقه، لحظه بیشینه گرفتگی ( وسط کسوف ) 17 و 33 دقیقه و لحظه پایان گرفتگی ( تماس چهارم ) ساعت 18 و 16 دقیقه است.