ارزش آفرینی در ترویج زبان و ادب فارسی اثرگذار است

۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۵:۵۹ کد : ۲۵۵۷۵ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۶۹

رئیس دانشگاه کاشان ارزش آفرینی و کارآفرینی را در ترویج زبان و ادب فارسی مهم دانست و گفت: دانشگاه‌ها باید با شرکت‌های فعال در حوزه زبان و ادب فارسی همکاری کنند تا بتوانند حامیان مالی برای همایش‌های علمی پیدا کنند.

دکتر بهزاد سلطانی در گردهمایی نوزدهمین انجمن ترویج زبان و ادب فارسی دانشگاه کاشان، آموزش و پژوهش را از کارکردهای اول و دوم دانشگاه عنوان کرد و افزود: پژوهش بیشترین اثر را در همایش های علمی دارد که درصد مقالات پذیرفته شده نسبت به مقالات ارائه شده حدود بین 25 درصد است که نشان از یک پالایش علمی است.

وی نقد علمی را اثر پویایی گردهمایی های علمی عنوان کرد و گفت: این نقدهای علمی که بعد از هر مقاله ارائه می شود، اثر مثبتی را در همایش های علمی خواهد داشت که این و همایش بدون نقد کمرنگ خواهد بود.

رییس دانشگاه کاشان سومین کارکرد دانشگاه را پرورش انسان بزرگوار و فرهیخته ذکر کرد و اظهار داشت: از خروجی های دانشگاه این است که انسانی را که تحویل جامعه می دهیم انسان بزرگوار تحویل داده شود و بستری را فراهم کنیم که آمادگی برای رویارویی با مشکلات را داشته باشد و بتواند اثرگذاری در جامعه داشته باشد.

دکتر سلطانی خاطر نشان کرد: کسی که با ادب و زبان و ادبیات فارسی و حافظ و مولوی دمخور شده  انسان فرهیخته ای است .

وی افزود: مفاهیمی که بزرگان ادب فارسی در طول تاریخ به ما ارزانی داشتند، این فکر ناخواسته بزرگوار است و این اثر را در ارتباطات بین اساتید آن یاد می گیرد که دانشجویی با همین منش را گسترش دهد و این منش می تواند جامعه را متکامل کند و از مشکلات جامعه بکاهد.

وی چهارمین کارکرد دانشگاه که امروز در دانشگاه‌های پیشرفته دنیا پذیرفته شده کارکرد کارآفرینی بیان کرد و افزود: توسعه بین‌رشته‌ای در حوزه‌های سیاست‌گذاری، مدیریت تکنولوژی و زبان و ادبیات فارسی لازم است.

 رئیس دانشگاه کاشان افزود: متخصصان این رشته‌ها می‌توانند اصول و مبانی مدیریت و سیاست‌گذاری را در راستای پیاده‌سازی و کاربرد زبان و ادبیات فارسی در جامعه ایرانی و جهانی مورد بحث قرار دهند. این بحث می‌تواند به مسئولین فرهنگی و فرهنگستان‌ها کمک کند.

 دکتر سلطانی به اهمیت استقلال مالی دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود:  دانشگاه‌هایی که از حمایت مالی شرکت‌ها برخوردارند، می‌توانند به استقلال علمی و آزادی تحقیقاتی دست یابند.

وی با بیان اینکه این استقلال به نوآوری و خلاقیت در دانشگاه کمک می‌کند، خاطر نشان کرد: فارغ‌التحصیلان می‌توانند در ایجاد شرکت‌هایی که به نیازهای جامعه در حوزه زبان و ادبیات فارسی پاسخ می‌دهند، نقش داشته باشند.

دکتر سلطانی کارآفرینی و ارزش‌آفرینی در حوزه زبان فارسی را مهم دانست و افزود: اگر این اتفاق در دانشگاه‌ها بیفتد، جایگاه و تأثیر دانشگاه در جامعه بیشتر خواهد شد.

رئیس دانشگاه کاشان در راستای رویکرد چهارم برگزاری نشست‌های علمی با حضور مسئولین اجرایی و تشکیل نمایشگاه را حایز اهمیت دانست و گفت:در کنار همایش‌های علمی، نمایشگاه‌هایی برپا می‌شود که شرکت‌ها و بخش‌های اداری در آن حضور دارند. این نمایشگاه‌ها فرصت مناسبی برای تبادل اطلاعات و معرفی دستاوردهای علمی و فناوری فراهم می‌آورند که این دو جنبه نشان‌دهنده اهمیت تعامل میان دانشگاه و نهادهای اجرایی در راستای پیشبرد علم و فناوری است.

کلیدواژه‌ها: دانشگاه دانشگاه کاشان علمی همایش علمی فارسی ادب فارسی ادبیات فارسی زبان ادبیات فارسی زبان ادب فارسی زبان


نظر شما :