رئیس دانشگاه کاشان: ارتباط دانشگاه با جامعه گام موثری در توسعه شهری است
رئیس دانشگاه کاشان ارتباط دانشگاه با جامعه را گام موثری در توسعه شهری دانست و گفت: دانشگاه به عنوان رسالت مسئولیت اجتماعی در راستای توسعه شهری و رفع مشکلات جامعه گام بر می دارد.
دکتر بهزاد سلطانی در همایش روز شوراها در تالار آزادی این دانشگاه، به جایگاه شوراها اشاره کرد و افزود: شوراها از آنجا که نهاد مردمی است و توسط خود مردم انتخاب می شوند، مردمیترین نهاد در جامعه به شمار می روند.
وی با بیان اینکه تجربه ۴۰ ساله نشان میدهد که مشارکت مردم در تصمیمگیریها تأثیر مثبتی داشته است، خاطر نشان کرد: دانشگاه مکان خلق ایده و ارائه راهکار برای رفع مشکلات جامعه است.
دکتر سلطانی با بیان اینکه دانشگاه کاشان مسیر تکامل خود را در بخش های آموزش و پژوهش پیموده است، افزود: خوشبختانه دانشگاه کاشان در حوزه پژوهش که دومین ماموریت دانشگاه هست، افتخارات زیادی را کسب کرده استت و در رتبه بندی اخیر ISC رتبه هشتم را در بین دانشگاه های جامع کسب کره است و 29 پژوهشگر این دانشگاه در سطح بینالمللی در زمره دانشمندان یک و دو درصد برتر قرار دارند.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه کاشان با کسب رتبه برتر در این رتبهبندی، نشان داده است که میتواند در سطح بینالمللی رقابت کند و به یکی از قطبهای علمی کشور تبدیل شود.
رئیس دانشگاه کاشان، مأموریت سوم دانشگاه را کارآفرینی عنوان کرد و افزود: پارک علم و فناوری به عنوان یک نهاد حمایتی برای شرکتهای بخش خصوصی در نظر گرفته شده است تا به توسعه کاشان و مناطق اطراف کمک کند.
رئیس دانشگاه کاشان با بیان اینکه هدف این است که بخش خصوصی به رشد و توسعه برسد و دانشگاهها نیز در این راستا نقش مهمی ایفا کنند، افزود: دانشگاه کارآفرین به عنوان یک مدل جدید در آموزش و پژوهش، به دنبال ایجاد شرکتهایی است که دانشگاهها به صورت حداقلی در آنها سهامدار باشند و فارغالتحصیلان به جای جستجوی استخدام، خود به ایجاد شغل بپردازند.
دکتر سلطانی تاکید کرد: در این راستا، دانشگاهها باید به استادان و دانشجویان آموزش دهند که علاوه بر تحصیل، میتوانند در زمینههای پژوهشی و کارآفرینی نیز فعال باشند. این رویکرد در دانشگاههای پیشرفته دنیا رایج است و به ایجاد درآمد برای دانشگاهها و استادان منجر میشود.
وی با اشاره به سنتی بودن صنعت کاشان، استفاده از فارغالتحصیلان دانشگاهی را برای حرکت به سوی صنعت مدرن ضروری دانست.
وی مدیریت ارتباط با صنعت و مدیریت ارتباط با جامعه را به عنوان دو نهاد مهم دانشگاه برای ارتباط هر چه بیشتر با مردم عنوان کرد و افزود: در این دانشگاه، برنامههای آموزشی الکترونیکی و آزاد نیز برای توانمندسازی جامعه و شهرداران طراحی شده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته، دانشگاه موفق به جذب بیش از ۷۰ میلیارد تومان سرمایه برای ایجاد یک شهرک دانشگاهی شده استآ افزود: با این حال، چالشهایی در زمینه تأمین مالی و توسعه وجود دارد که نیاز به توجه و حمایت بیشتری دارد. در نهایت، هدف این است که دانشگاهها بتوانند به بهبود توانمندیهای جامعه و ایجاد فرصتهای شغلی کمک کنند.
دکتر سلطانی ابراز امیدواری کرد که هدفگذاریهای انجام شده در این دانشگاه، که تحقق آن کمتر از سه سال به طول نخواهد انجامید، از طریق ایجاد شرکتها به پیشرفت جامعه کمک کند.
مسعود منتظری مدیر کل دفتر امور شـهری و شـوراهای استانداری اصـفهان هم در این نشست با گرامیداشت روز شوراها به اهمیت جایگاه شوراها و مدیریت شهری در نظام جمهوری اسلامی و دین اسلام اشاره کرد و گفت: مردم باید در مدیریت ها حاکم شوند و در سرنوشت خود سهیم باشند.
وی همدلی بین اعضای شوراهای اسلامی شهر کاشان را مثبت ارزیابی کرد و افزود: هر جا که همدلی و وفاق بین مردم باشد آن جامعه موفق تر و پیشرفت بیشتری را شاهد خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در پایان دوره خدمت شوراها، منتخبین باید کارنامهای از اقدامات خود برای شهر ارائه دهند، خاطر نشان کرد: شورا نباید فرصت سوزی کنند و باید در این مدت یک سال و نیم همه ماموریت های خود را به نحو احسن انجام دهند.
مرتضوی بر ضرورت جلوگیری از تفرقه و مشکلات مدیریتی تأکید کرد و افزود: در این راستا، شوراها برای درآمدزایی و بهبود وضعیت شهرها تلاش کنند.
وی به فرصتهای پیشرو اشاره کرده و خواستار تکمیل پروژهها و آیندهنگری برای شهرها میشود.
وی افزود:شهرداران بعضی شهرها برای درآمد پایدار شهرهای تحت مدیریتشان اقدامات خوبی انجام دادهاند،کارنامه شورای اسلامی شهر و روستاهای کاشان خوب بوده ، آنچه در حوزه شهری بتوانیم انجام دهیم برای کاشان کوتاهی نمیکنیم.
فرماندار ویژه کاشان هم در این جلسه گفت: تعامل سازنده باید بین نهاد شورای اسلامی به عنوان حلقه واسط بین مردم و دستگاههای دولتی برقرار شود و اگر دستگاههای اجرایی اهداف و برنامه هایی را در سطح شهرها دارند،اعضای شورای شهر میتوانند بسترساز اجرای برنامهها باشند.
مجتبی راعی افزود: یکی از اولویتهای شهرستان کاشان تکمیل و ترمیم راه هاست ،آسفالت راهها مناسب نیست و برای ترمیم راه ها نیازمند مشارکت شهرداری و دهیاری هستیم.
وی اظهار کرد:برای ایجاد درآمد پایدار در سطح شهر و روستا باید از تجربیات ارزشمند انجام شده در سطح شهرها استفاده کنیم.
فرماندار ویژه کاشان بیان کرد: محور توسعه این شهرستان گردشگری است و باید در این خصوص برنامهریزی شود.
در این نشست نمایندگان شوراهای اسلامی بخش های مختلف مرکزی، قمصر، نیاسر و برزک نیز نقطه نظرات خود را بیان کردند.
نظر شما :