حلقه مفقوده زندگی معاصر و آنچه گم کردیم و پیدا نمی کنیم معنای زندگی است

۱۲ تیر ۱۴۰۲ | ۰۱:۰۱ کد : ۲۲۱۲۴ اخبار دانشگاه

پژوهشگر فرهنگ و ر سانه گفت: چیزی که می تواند به ما راه بدهد و ارزش بدهد معنای زندگی است.

سید مهدی سیدی در دومین نشست بصیرتی اساتید بسیجی دانشگاه کاشان  در پاسخ به این سوال ذهنی  که چرا معنا مهم است، افزود: عدم احساس رضایت ، احساس بی نتیجه ماندن تلاشها، هر وقت همه چیز داده درست می شود ناگهان همه چیز خراب می شود بحران تصمیم گیری و سردرگمی، درگیری و کنجارذهنی، کسی قدر ما را نمی داند و عده ای فکر می کنیم که ای کاش به دوران کودکی برمی گشتیم. تا زمانیکه آدمها ندانند برای چی زندگی می کنند همچنان دچار معنا خواهند بود.
وی گفت: امید به معنا زاییده معناست و اگرمعنایی از زندگی درک می کنیم دیگر فکر نخواهیم کرد که خودم زندگیم را تمام کنم.
لذت بی رنجی، قدرت و کنترل، سود و ثروت، شادی و بی غمی،آرامش و ثبات، هدف برتر معانی مختلف زندگی هستند.
پژوهشگر فرهنگ و ر سانه خاطر نشان کرد:  برای فهمیدن معنای اشیاء بایدبه سه سوال پاسخ دهیم
1: این موضوع از چه چیزی ساخته شده است 2: این اجزء چگونه باهم کار می کنند3: کارکرد اجراء چگونه است
وی با اشاره به فرمایش حضرت امام خمینی(ره) که اگرکسی انسان شناس بشود اسلام شناس می شود گفت: بسیاری از مجادلات ما ذیل مفهوم انسان شکل می گیرد لذا باید اول انسان را تعریف کنیم و تکلیف مان با انسان را مشخص کنیم و بعد تعریفی از زندگی انسان داشته باشیم.
سیدی درتعریف انسان افزود: انسان موجودی مختار، آزاد، بی نهایت و متمایل به  کمال و بقاء است و زندگی مجموعه انتخاب ها در جهت کمال و بقاء است.
وی در پاسخ به این سوال که انتخاب مهم است یا نتیجه انتخاب ؟ گفت: نتیجه فرع ماجراست چه انتخاب هایی که درست انتخاب کرده باشیم اما نتیجه اشتباه از کار درآمده باشد.
این استاد فرهنگ و رسانه خاطر نشان کرد: گاهی اوقات درز ندگی بعضی ترس ها و بعضی آموزش ها مار ا به سوی انتخاب ها می برند.