اختفای تیر با ماه 24 آبان امسال رخ می دهد

۲۰ آبان ۱۳۹۱ | ۱۱:۵۸ کد : ۲۲۰۱ اخبار دانشگاه
کارشناس رصدخانه دانشگاه کاشان، از اختفای تیر با ماه خبر داد و گفت: بعدازظهر روز چهارشنبه بیست و چهارم آبان 1391 هلال سیاره تیر در پشت هلال ماه پنهان می‌شود.

مهندس صفایی با اشاره به اینکه در این رویداد ماه از برابر سیاره تیر (یا عطارد) عبور می‌کند افزود: این سیاره  برای کمتر از یک ساعت در پشت ماه پنهان می‌شود که به آن اختفای تیر با ماه می‌گویند.

وی، با اشاره به اینکه تمام مدت اختفا در سراسر نقاط ایران بعد از نیمروز رخ می‌دهد اظهار داشت: بنابراین مشاهده این پدیده نجومی تنها با تلسکوپ‌های نسبتا قوی و مجهز به سیستم ردیاب میسر است.

صفایی خاطر نشان کرد: در تمام مدت اختفا آسمان کاملا روشن بوده و مشاهده این پدیده نجومی چندان جذاب نیست مگر این که با رعایت احتیاط به خاطر نور خورشید از تلسکوپ مناسب استفاده شود.

محاسبات برای مختصات رصدخانه دانشگاه کاشان به شرح زیر می‌باشد:

نخستین لحظه پنهان شدن نخستین بخش سیاره تیر (عطارد) در پشت ماه  (تماس اول ): ساعت 14 و 07 دقیقه و 54 ثانیه  بعداز ظهر چهارشنبه

نخستین لحظه پنهان شدن کامل سیاره تیر در پشت ماه ( تماس دوم ): ساعت 14 و 08 دقیقه و 22 ثانیه بعداز ظهر چهارشنبه 24 آبان 1391

لحظه میانی اختفا ( میانه اختفا ): ساعت 14 و 32 دقیقه و 24 ثانیه بعداز ظهر چهارشنبه 24 آبان 1391

نخستین لحظه پدیدار شدن نخستین بخش سیاره تیر از پشت ماه ( تماس سوم ) : ساعت 14 و 56 دقیقه و 28 ثانیه بعداز ظهر چهارشنبه 24 آبان 1391

نخستین لحظه پدیدار شدن کامل سیاره تیر از پشت ماه ( تماس چهارم ): ساعت 14 و 56 دقیقه و 55 ثانیه بعداز ظهر چهارشنبه 24 آبان 1391

کل مدت اختفا: حدود  49 دقیقه و 1 ثانیه است.

در لحظه میانی اختفازاویه ارتفاع ماه برابر 26 درجه و 47 دقیقه و زاویه سمت ماه برابر 215 درجه و 21 دقیقه خواهد بود.