دکتر شجری: حافظ شاعری پاکدامن، دیندار و شریعت مدار است

۱۹ مهر ۱۳۹۱ | ۱۸:۲۶ کد : ۲۱۲۷ اخبار دانشگاه
دانشیار گروه زبان ادبیات و زبان فارسی دانشگاه کاشان به مناسبت روز بزرگداشت حافظ گفت: حافظ شاعری پاکدامن، دیندار و شریعت مدار است.

دکتر رضا شجری، شعر حافظ را بیت الغزل معرفت دانست و افزود: شعر حافظ، حاصل تجربه های روحانی و بازتاب گرایش های معنوی، اخلاقی و اجتماعی جامعه انسانی است.

وی اظهار داشت: از دلایل ماندگاری شعر حافظ، چند پهلو  و ایهام سخن گفتن اوست که این ایهام ها در رفتارهای او هم بازتاب داشته است.

وی یادآورشد: این استاد سخن، هنرمندانه و با شگردهای ادبی خویش توانسته است لطایف حکمی را با نکات قرآنی بیامیزد و به تعبیر خویش آنچه را که استاد ازل به او گفته، بیان کرده است.

دکتر شجری خاطرنشان کرد: حافظ همواره در اشعار خویش آشکارا با سیاهکاری، دورویان، عیب جویان، ریاکاران، دنیا پرستان و زهد فروشان به ستیز می پردازد.

این استاد زبان و ادیبات فارسی، حافظ را شخصیتی جامع و کامل دانست و گفت: حافظ شخصیتی هنرمند، ادیب، مفسر وعارف بوده است و قبل از آنکه یک شاعر باشد یک عالم به حساب می آمده، با کتابها و اندیشه های دیگران اعم از شعرا، ادیبان، مفسرین، فقها و به خصوص عرفا آشنا بوده است.