ابررایانه محاسباتی در دانشگاه کاشان راه اندازی شد

۱۸ تیر ۱۳۹۱ | ۱۵:۲۸ کد : ۱۹۲۵ اخبار دانشگاه
کلاستر محاسباتی مهتاب برای استفاده اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه کاشان راه اندازی شد.

عضو هیات علمی گروه کامپیوتر دانشگاه کاشان گفت: از سه سال قبل اقداماتی در زمینه ساخت و راه اندازی یک مرکز محاسبات فوق کارا (High Performance Computing) در دانشکده مهندسی این دانشگاه انجام شد و در حال حاضر دراین آزمایشگاه امکانات این سیستم  به مناسبت میلاد فرخنده حضرت حجت (عج) از نیمه شعبان امسال برای استفاده اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه در دسترس است.

دکتر حسین ابراهیم پور کومله افزود: یک سیستم کلاستر محاسباتی HPC Cluster با حداقل 8 دستگاه کامپیوتر فعال هرکدام با یک پردازنده اینتل 8 هسته ای، 8 گیگابایت رم و 1 ترابایت هارد دیسک  به نام کلاستر محاسباتی مهتاب راه اندازی شده است و از طریق هر یک از کامپیوترهای موجود در دانشگاه قابل استفاده می باشد.

وی اظهار داشت: امکان بکارگیری محاسباتی  پردازنده های گرافیکی (GPU Computing) به صورت برنامه نویسی کودا CUDA یا محیط هایی که از این امکان استفاده می نمایند از قبیلMatlab, Abaqus, Ansys, Fluent, Mathematica, و نظایر آن بر روی کارت های گرافیکی موجود در این آزمایشگاه (2 پردازنده کودا تا 96 پردازنده کودا) وجود دارد و اقداماتی برای خریداری تعدادی کارت گرافیکی با 512 هسته وبیشتر در حال انجام است .

این عضو هیات علمی گروه کامپیوتر دانشگاه کاشان خاطر نشان کرد: با راه اندازی این سیستم، امکان بکارگیری کلیه کامپیوتر های متصل به شبکه موجود در دانشگاه به صورت محاسبات داوطلبانه در زمان فراغت آنها وجود دارد که برای نمونه تعداد 28 کامپیوتر دو هسته ای موجود در یکی از مراکز کامپیوتر دانشکده مهندسی برای این منظور بکارگرفته شده اند.