رئیس مرکز پژوهش فرش دانشگاه کاشان: عقب ماندگیهای نظام فرش ایران ناشی از نگرش های سنتی به فرش است

۰۱ خرداد ۱۳۹۱ | ۲۳:۲۸ کد : ۱۸۱۸ اخبار دانشگاه
رئیس مرکز پژوهش فرش دانشگاه کاشان گفت: عقب ماندگی ها و ناکامی های موجود در نظام فرش ایران ناشی از نگرش های سنتی به فرش و مقاومت در برابر سازوکارها و فناوری های تسهیل کننده ای است که می تواند منشاء تحولات بزرگ در فرش و رونق فرش دستباف ایران گردد.

دکتر حمیدرضا مومنیان، با اشاره به اینکه مرکز پژوهش فرش ایران و کانون هماهنگی دانش و صنعت فرش ایران به جایگاهی مطمئن و معتبر تبدیل شده است، افزود: این مرکز و کانون، مرجع بررسی و اعتبارسنجی نوآوری ها و ابتکاراتی است که سال ها پشت درهای بسته و تفکرات منفعل، امکان عرضه و ارائه ایده های خود را از دست داده اند.

وی اظهار داشت: پس از تدوین برنامه راهبردی فرش کشور و به منظور گسترش ارتباطات، برخی طرح ها و ایده های نو دراین مرکز در حال اجرا و یا در دست بررسی است.

دبیر کانون هماهنگی فرش ایران، به تاسیس موزه ی ملی طرح و نقشه فرش دستباف ایران اشاره کرد و افزود: این مرکز تا شهریور ماه سال جاری در خانه سپیده کاشانی افتتاح می شود.

مومنیان، امکان سنجی تولید ابریشم در کاشان، تاسیس آزمایشگاه استخراج مواد رنگزا و تاسیس مرکز اسناد، کتابخانه و اطلاع رسانی فرش ایران را از دیگر اقدامات در حال پیگیری کانون هماهنگی فرش دانست و خاطر نشان کرد: این کانون آماده، باز تولید نمونه های اصیل فرش کاشان و جغرافیای فرش های عشایری استان اصفهان است.

وی یادآورشد: تولید، دار بهینه سازی شده فرش دستباف با استفاده از فناوری های نوین و تولید فرش دستباف با استفاده از ابزار فناورانه ساده و جشنواره بین المللی فرش کاشان از دیگر برنامه های مرکز پژوهشی فرش و کانون هماهنگی فرش است.

دکتر مومنیان، با اشاره به اینکه مرکز پژوهش فرش و کانون هماهنگی فرش ایران با مسئولیت و حمایت دانشگاه کاشان در خانه فرش ایران (خانه عطارها) مستقر بوده است افزود: کارگاه های تحقیقات بافت، مرمت و ابزار قالیبافی، آزمایشگاه تحقیقات مواد رنگزا و مواد اولیه مورد مصرف در فرش وکارگاه و آتلیه مرمت فرش و نقشه فرش در این مرکز راه اندازی شده است.