رئیس دانشگاه کاشان عنوان کرد:

نقش دانشگاه در تربیت درست فرزندان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۳:۵۵ کد : ۱۷۶۴۴ اخبار دانشگاه

رئیس دانشگاه کاشان نقش خانواده را در پیشیگری از آسیب‌های اجتماعی حایز اهمیت دانست و گفت: دانشگاه باید با آموزش خانواده‌ها و تبیین راه و روش درست نحوه فعالیت خانم ها در خانه و جامعه و تربیت فرزندان ، نقش مؤثری در ارتقاء خانواده‌ها و پیشگیری از آسیب‌ها داشته باشد.متاسفانه بسیاری از دانشگاه‌ها این رسالت بزرگ را فراموش کرده اند و فعالیت خود را محدود به کلاس‌های درس و کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها نموده اند و امیدوارم همکارانم در دانشگاه با حضور فعال در جامعه، آسیب‌ها را شناسایی کرده و به حل آن بپردازند.

دکتر عباس زراعت در نخستین نشست مرکز آموزش خانواده (مهتاب)، به وجود  انواع آسیب‌های اجتماعی در جامعه اشاره کرد و افزود: آسیب‌ها در حوزه‌های اعتیاد، خانواده، طلاق و ... وجود دارد که به عنوان آسیب‌های اصلی و اساسی مورد توجه است، اما سر منشأ این آسیب‌ها که باعث بروز درگیری‌ها در جامعه، رفتارهای خشن و پرخاشگری در جامعه می‌شود،  آسیب های خانواده است.این آسیب ها غالبا به دلیل عدم آگاهی والدین از نحوه تعامل وبرخورد با یکدیگر و فرزندان است.

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه کاشان در راستای رسالت اجتماعی و جامعه محور بودن، مرکز آموزش خانواده  را برای مهارت‌آموزی و تربیت فرزندان در خانواده ها و آموزش به بانوان خانه دار ایجاد کرده است.جامعه هدف این مرکز در درجه اول خانواده همکاران دانشگاه و پس از آن خانواده های دیگر وبویژه مادران است تا اصول صحیح تربیت فرزندان را بیاموزند.

وی با اشاره به اینکه نهادهای اجتماعی همچون دانشگاه دارای کارکردی آموزشی و تربیتی هستند، افزود: دانشگاه اگر رسالت خود را به‌درستی انجام ندهد، اولین خلل ‌ها در زمینۀ  تعامل با جامعه و جامعه‌پذیری فرد ایجاد شده و درواقع زمینه ارتکاب جرم فراهم می‌شود.برای اصلاح جامعه هیچ راهی جز اصلاح شهروندان نیست و اصلاح شهروندان در دوره طفولیت و نوجوانی ممکن است تا مدیران صالح و سالمی تحویل جامع شوند و این تجربه در تمام دنیا نتیجه داده است.

رئیس دانشگاه کاشان با بیان اینکه رشد فکری، اخلاقی و فرهنگی در نظام خانواده مبنای اساسی برای پیشگیری از بروز آسیب‌ها در جامعه است، اظهار کرد: ارائه آموزش‌های لازم به خانواده‌ها با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و آموزش مهارت‌های زندگی به همه افراد جامعه امری اجتناب‌ناپذیر است.دانشگاه نباید در این زمینه ها منفعل باشد بلکه باید بعنوان ناخدای کشتی جامعه،بسیار فعال عمل نماید.

کلید واژه ها: دانشگاه کاشان آسیب های اجتماعی خانواده مرکز آموزش خانواده