نشست جستجوی اصول و الگوهای معماری شایسته ایران اسلامی در دانشگاه کاشان برگزار شد

۰۱ آذر ۱۳۹۱ | ۱۸:۳۷ کد : ۱۷۵۹ اخبار دانشگاه
نخستین سلسله نشست های "جستجوی اصول و الگوهای معماری شایسته ایران اسلامی" با عنوان "فرآیندهای طراحی و سنت معماری ایرانی" با حضور جمعی از دانشجویان معماری در دانشگاه کاشان برگزار شد.

استاد معماری ایران در این نشست، مباحثی را در خصوص سلسله مراتب طراحی بیان داشت و گفت: فرآیند رویدادی است که در ذهن طراح شکل می گیرد.

دکتر حمید ندیمی، با اشاره به اینکه هر جا که بحث مهارت باشد فرمول آن تمرین و تکرار است افزود: در حین انجام کار تمام نیروی ذهن ما درباره هدف است نه فرآیند.

وی، سلسله مراتب را برای مدیریت زمان مهم دانست و اظهار داشت: روند طراحی یک سلسله مراتبی می خواهد و فرآیند طراحی به اندازه ذهن انسان پیچیده است.

وی، روش فرآیند طراحی قدیم را با حال متفاوت ذکر کرد و یادآورشد: چیزی که در قدیم قبل از تاسیس دانشکده های معماری اتفاق می افتاد نکته بارز آن این بود که طراحی بعد از تسلط بر ساخت اتفاق می افتاد ولی الان بر عکس است.

به گفته وی، دانشجوی قدیم اول در ساخت به طرف طراحی می آمد و می دانست که چه چیزی را می خواهد طراحی کند ولی در حال حاضر با روش های علمی طراحی خود را انجام می دهند.

این استاد معماری دانشگاه شهید بهشتی تهران خاطر نشان کرد: خلاقیت زاییده شستشوی مغزی است.

دکتر ندیمی، با بیان اینکه هنر طراح این است که انطباق را بتواند انجام دهد افزود: نهایت خلاقیت این است که این انطباق را درست انجام دهیم.