بزرگداشت سعدی با حضور توان یابان جسمی، حرکتی در دانشگاه کاشان

۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ | ۱۴:۳۹ کد : ۱۷۳۲ اخبار دانشگاه
ویژه برنامه بزرگداشت سعدی (محفل ادبی باران) با حضور استادان و دانشجویان گروه زبان و ادبیات فارسی و جمعی از توان یابان موسسه کاشانه مهر در دانشگاه کاشان برگزار شد.
بزرگداشت سعدی با حضور توان یابان جسمی، حرکتی در دانشگاه کاشان

مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کاشان در این محفل ادبی، سعدی را شاعر و معلم عشق و اخلاق دانست و گفت: این شاعر فرهیخته بزرگترین معلم و نویسنده و از پاسداران زبان و ادبیات فارسی است.

دکتر رضا روحانی اظهار داشت: این امتیاز سعدی بر خلاف دیگر شاعران ادبیات فارسی هم در شعر و در نثر او مشخص است.

وی خاطر نشان کرد: آثار استاد سخن سعدی، علاوه بر آن که عصاره و چکیده اندیشه ها و تأملات عرفانی و اجتماعی و تربیتی است، آیینه خصایل و اخلاق است.

وی تاکید کرد: سخن و کلام سعدی، دلنشین و فراگیر و پند و اندرزهای این شاعر فرهیخته راهگشای زندگی مردم در رسیدن به حقیقت و معنویت است.

دیگر عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کاشان نیز در این مراسم افزود: حرف و سخن سعدی، سخن عشق و معرفت است.

دکتر رضا شجری اظهار داشت: سعدی در آثار خود، درس پاکی، مهربانی، صداقت، راستی و محبت را به همه مردم از پادشاهان گرفته تا فرودستان جامعه می آموزانند.

رییس مرکز پژوهشی کاشان شناسی دانشگاه کاشان تاکید کرد: استاد سعدی در بوستان و دیگر آثارش یک عارف و عاشق به تمام معناست که جز دوست و معشوق به چیزی نمی اندیشد و حتی نگاه او به طبیعت یک نگاه عاشقانه و عارفانه است.

دکتر شجری خاطر نشان کرد: این شاعر برجسته هم استاد اخلاق است و هم نظریات روانشناسانه و جامعه شناسانه او قابل تبیین و تفهیم به علاقمندان و مخاطبان خودش است.

این دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی، با تاکید بر اینکه سعدی هیچ وقت نمی میرد، افزود: سعدی سیاست و اجتماعیات را در گلستان و اخلاقیات را در بوستان خود به طرز زیبای به کار برده و همه چیز و حقیقت هستی را متعلق به خدواند باریتعالی می داند و سخن و کلام سعدی برای همیشه نزد همه ماندگار و باقی است.

شیخ مصلح الدین مشرف بن عبدالله مشهور به سعدی شیرازی در حدود سال های 571 تا 606 هجری قمری به دنیا آمد و در حدود سال های 690 تا 695 درگذشته است.