انتشار شماره ۲۴ مجله علمی حدیث پژوهی دانشگاه کاشان

۲۵ آذر ۱۳۹۹ | ۱۰:۱۸ کد : ۱۷۰۶۷ اخبار دانشگاه

بیست و چهارمین شماره مجله علمی - پژوهشی حدیث پژوهی  پاییز وزمستان 99 دانشگاه کاشان به صورت الکترونیکی و چاپی منتشر شد.

مدیر مسئول این نشریه علمی گفت: در این شماره از نشریه 15 مقاله علمی از محققان و پژوهشگران به چاپ رسیده است.

دکتر محسن قاسم پور اظهار داشت: قراینی در بازشناسی اسناد مقلوب در کتاب الکافی، بازتبیین کارکرد تقیه در روایات امامیه و نقش آن در استنباط، حدیث و طبقه‌بندی آن در رویکردی تاریخی، کاربست عرضۀ روایات تفسیری بر قرآن کریم بر اساس نمونه‌های روایی عرضه، حضور راویان منتسب به تشیع در صحیح بخاری و طرح‌واره‌های تصوری «دنیا» در خطبه‌‌ها و حکمت‌های نهج‌البلاغه بر اساس الگوی طرح‌واره‌های ایوانز و گرین از جمله موضوعات ارائه شده در این شماره از نشریه است.

وی، بررسی پادرمیانی رخداد مباهله در فرود آمدن سورۀ آل‌عمران، ارزیابی‌ تأثیر تشیع راویان در نقدهای رجالی اهل سنت، اعتبارسنجی روایات تفسیری ناظر بر قطع رسالت از نسل حضرت یوسف، کاوشی در اعتبارسنجی حدیث "شَرُّ الْعُلَمَاءِ مَنْ جَالَسَ الْأُمَرَاءَ وَ خَیرُ الْأُمَرَاءِ مَنْ جَالَسَ الْعُلَمَاء"، زهدگرایی نزد اصحاب حدیث متقدّم و متأخّر؛ بازخوانی «کتاب ‌الزهد» ابن‌ مبارک و احمد بن‌ حنبل را از دیگر مطالب ارائه شده در این شماره از نشریه عنوان کرد.

دکتر قاسم پور افزود: همچنین در این شماره مطالبی با عنوان مطالعۀ حدیثی تفسیری آیۀ «قضاء تفث» با نگاهی به رویکردهای انتقادی عقل‌گرایان، بررسی سندی و دلالی حدیث موسوم به سیب معراج و بازتاب آن در شعر شاعران آیینی، از فقه‌الحدیث تا انسان‌شناسی فرهنگی: قرائتی مردم‌شناختی از احادیث تربت و بازسازی یک گفتمان هویتی در تشیع نخستین وهمسنجی و تحلیل ساختار بیانی ادعای دیگری و پاسخ امام به آن در نهج‌البلاغه ارائه ومنتشر شده است.

مدیر مسئول مجله علمی - پژوهشی حدیث پژوهی با اشاره به اینکه  این مجله به آدرس

http://s-hadith.kashanu.ac.ir/index.php?&slct_pg_id=38&sid=1&slc_lang=fa قابل دسترس همگان است، اظهار داشت: این مجله پژوهندگان را جهت ارسال مقالات ارزشمند خود برای شماره های بعد فرامی خواند.

حدیث پژوهی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام WWW.ISC.gov.ir و در بانک اطلاعات نشریات کشور: WWW.magiran.com  و پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی WWW.SID.ir نمایه می‌شود.

کلید واژه ها: مجله علمی - پژوهشی حدیث پژوهی دانشگاه کاشان مجله علمی - پژوهشی حدیث پژوهی