ششمین نشست علمی چارتاقی نیاسر در رصدخانه دانشگاه کاشان برگزار می‌شود

۱۲ آذر ۱۳۹۰ | ۰۳:۳۰ کد : ۱۶۰۲ اخبار دانشگاه

کارشناس رصدخانه دانشگاه کاشان، از برگزاری ششمین نشست علمی چارتاقی نیاسر در رصدخانه این دانشگاه خبر داد.

مهندس صفایی گفت: این نشست همزمان با انقلاب زمستانی 1390 در روز پنج شنبه یکم دی‌ماه، برگزار می‌شود.

وی اظهار داشت: علاقمندان می‌توانند پس از مشاهده طلوع خورشید از بین ستون‌های چارتاقی نیاسر، در این نشست علمی شرکت و موارد وقوع انقلاب زمستانی و چگونگی  ساختار این بنای تاریخی و اهمیت پاسداشت بناها و ارزش‌های تاریخی ایران را توسط کارشناسان فرا گرفته و مورد ارزیابی قرار دهند.

چارتاقی نیاسر یک بنای آیینی  و با قدمت بیش از 2000 سال است که از اواخر دوران اشکانی بر جای مانده است که در ارتفاعات نیاسر و در کنار سرچشمه نیاسر و غار تاریخی معروف به غار رئیس قرار دارد. بنا بر نظر آقای  مرادی غیاث‌آبادی  جهت‌گیری بنا طوری است که در روز مشخصی از سال خورشید از زاویه بین ستون‌های این بنا طلوع می‌کند.