انتشار شماره شانزدهم مجله مطالعات معماری ایران

۰۹ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۸:۵۳ کد : ۱۱۰۶۱ اخبار دانشگاه

شماره شانزدهم نشریه  مطالعات معماری ایران دو فصلنامه علمی-پژوهشی دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان منتشر شد.

مدیر مسئول این مجله علمی – پژوهشی گفت: در این شماره از مجله 12 مقاله علمی با عناوین مختلف از پژوهشگران سراسر کشور ارائه شده است.

دکتر علی عمرانی پور افزود: عمارت‌های باغ نظر شیراز و دگرگونی‌های کالبدی- کارکردی آن‌ها، نویافته های سردر مسجد جامع ارگ بم پس از زلزله سال 1382، معماری نویافته دوره ساسانی در منطقه دماوند، طراحی معماری به کمک پیشینه‌ها؛ مطالعه شیوه‌های بهره‌گیری معماران حرفه ای ایران از پیشینه‌های طراحی، سلسله‌مراتب تشرف به اماکن مقدس نمونه موردی: حرم حضرت معصومه (س) در دوران صفوی و قاجار و بررسی تطبیقی معماری بازار تاریخی تجریش و مرکز خرید ارگ تهران بر اساس نظریه سینومرفی (هم‌ساختی کالبد‌ـ‌رفتار) از جمله موضوعات ارائه شده در این شماره از نشریه  است.

وی ، تداوم ساختار خانواده گسترده در خانه‌های تک خانواری معاصر؛ نمونه موردی: بررسی سکونت خانوادگی مهاجران افغان در ایران، واکاوی تعامل بین گونه‌های شکلی مسکن سنتی و ارتباطات فضایی با استفاده از ابزار نحو فضا؛ نمونه موردی: خانه‌های سنتی کاشان، شناخت الگوی کارکرد فضا در حسینیه‌های شهر تفت، بررسی کارآیی شاخص های نور روز در ارزیابی کیفیت آسایش بصری کاربران؛ مطالعه موردی: فضاهای آموزشی دانشکده های معماری شهر تهران، الگوی درونی سازی ارزش ها در آموزش معماری: طرح، کاربست و آزمون مدلی برای رشد عاطفی دانشجویان در کارگاه طراحی و حاشیه‌نویسی در معماری: رویکردی نظام‌مند در راستای تحرک‌بخشی و توسعه پایه‌های نظری، پژوهشی و انتقادی معماری را از دیگر مقالات ارائه شده در این شماره از مجله  عنوان کرد.

دکتر عمرانی پور خاطر نشان کرد: «مطالعات معماری ایران» دوفصلنامه علمی ـ ‌پژوهشی دانشگاه کاشان است که در زمینه «پژوهش‌های نظری معماری ایرانی» با هدف حمایت از پژوهش‌های حوزه معماری ایران، شناسایی و نشر اهم نتایج آنها در حوزه‌های مختلف معماری منتشر می‌شود.

این نشریه حاصل همکاری مشترک علمی دانشگاه کاشان با دانشکده معماری دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه الزهرا (س)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه شهید رجایی و پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی است.

نشریه مطالعات معماری ایران در پایگاه استنادی علوم کشورهای اسلامی (ISC)، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، پایگاه مجلات تخصصی نور (noormags.ir)، پرتال جامع علوم انسانی (ensani.ir)، بانک اطلاعات نشریات کشور (magiran.com)، سیویلیکا (civilica.com)، نمایه می‌شود.

آدرس مجله مطالعات معماری ایران

کلید واژه ها: مطالعات معماری ایران مجله علمی پژوهشی رییس دانشگاه کاشان دانشکده معماری و هنر