پدیده زیبا و نادر اختفای سیاره ناهید با ماه ظهر روز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت

۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۹ | ۱۵:۴۶ کد : ۱۰۲۷ اخبار دانشگاه

این پدیده نجومی که هر چند سال یک بار رخ می‌دهد به علت تغییر زاویه قرارگیری ماه نسبت به مدار سیاره ناهید اتفاق می‌افتد و در هنگام اختفا ناهید، ماه ، و زمین در یک راستا قرار می‌گیرد؛ در روز یکشنبه 26/2/89  از ساعت 13:44  در ایران آغاز و در ساعت 15:18 پایان می پذیرد.

هرچند مشاهده این رخداد نجومی در شب بسیار جذابتر می‌باشد ولی این بار در ایران در حدود نیمروز اتفاق می افتد و با تلسکوپ یا دوربین های دو چشمی به خوبی قابل مشاهده است.

لازم به ذکر است به دلیل قرار گیری ماه و ناهید در فاصله‌ای نه چندان دور از خورشید، هنگام استفاده از تلسکوپ یا دوربین دوچشمی رعایت احتیاط لازم است، چرا که در صورت هدف‌گیری ابزار رصدی به سمت خورشید، نور خورشید در کانون آن متمرکز می‌شود و در صورت مشاهده مستقیم خورشید با ابزار اپتیکی موجب آسیب جدی به چشم خواهد شد.

دانشگاه کاشان

آخرین بار که این پدیده در ایران مشاهده گردید در شامگاه روز 28 خرداد 1386 بود (تصویر بالا). همچنین در رصدحانه دانشگاه کاشان از این رویداد فیلم برداری گردید و در لینک زیر می توانید این فیلم را مشاهده نمایید.
فیلم برداری از پدیده اختفای سیاره ناهید در پشت ماه