معاون امور بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی:

هنر نقش یک شریک قدرتمند در جهت حل‌ وفصل چالش های موجود در نظام بین الملل دارد

۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۱:۵۸ کد : ۸۴۵۵ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۷۶۰

معاون امور بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: هنر می‌تواند نقش یک شریک قدرتمند را در جهت حل‌وفصل  چالش های موجود در نظام بین الملل، ایفا کند و در آینده می‌تواند حتی قدرتمندتر هم عمل کند.

 

عباس خامه یار در کنفرانس بین المللی نقش هنر و معماری در ارتباطات ایران و جهان عرب در دانشگاه کاشان اظهار داشت: قدرت تأثیر گزار و دگرگون‌کننده هنر به ‌عنوان عاملى مؤثر  جهت تسهیل  راه‌حل‌ها برای  بر طرف سازی مشکلات اجتماعی و سیاسی، بخش بزرگی از ارزش هنر در دنیای امروز است.

 

وی با بیان اینکه برای آنکه مخاطب دیپلماسی در یک تجربه اصیل ریشه‌دار غوطه‌ور شود، هیچ گزینه‌ای قدرتمندتر از هنر وجود ندارد افزود: هنر در دیپلماسی عمومی بهترین وسیله برای حفظ، بسط و صدور فرهنگ است و در میان هنرها، معماری به دلیل القاء و تحمیل سبک زندگی به مخاطبان خود، از موثرترین این وسایل می باشد.

 

معاون امور بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: وظیفه هر بنا به عنوان جزیی از فرهنگ عینیت بخشیدن به یک اندیشه به وسیله ظرف خاص آن است و بدین ترتیب این ظرف نمودی برای سنجش این فرهنگ خواهد بود، لذا هر ساختمان خود یک شاهد فرهنگی است.

 

وی با اشاره به اینکه در عرصه تعاملات بین المللی با غفلت دیپلماتیک نسبت به موضوع هنر و هنرمندان رو برو هستیم  و نتوانسته‌ایم از دارایی‌های فرهنگی، هنری و معنوی خویش به عنوان مهمترین عامل تأثیر گزار  در جهت تعاملات خود در عرصه دیپلماسی استفاده کنیم خاطر نشان کرد: هنر هم می تواند عامل دیپلماسی، به خواسته‌های افکار عمومی در سایر کشورها پاسخ دهد و هم می تواند زمینه‌ی تعاملات و گفتگوهای فرهنگی را فراهم آورد و در نهایت هنر تجربه‌ی منحصر به فردی است که خاطره می‌سازد و تاثیراتی شگرف با خود به همراه دارد که معمولا برای همیشه در ذهن جاودانه می‌ماند.

 

وی  تاکید کرد: هنگامه ای که جهان اسلام در آن به سر می برد هنگامه خطیری است و دشمنان امت اسلامی بر آنند تا با ایجاد تفرقه و اختلاف وحدت  این امت یکپارچه را از درون دچار اختلال نمایند .

 

خامه یار تاکید کرد: در این موقعیت ، شناخت، ترمیم و تقویت ریشه های وحدت بخش جهان اسلام با استفاده از  الگوی گفتگو از طریق ابزار فرهنگ و هنر می تواند موثر و راهگشای این فضای غبار آلود باشد .

 

معاون امور بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار امیدواری کرد: برگزاری مستمر چنین هم اندیشى هایى بتواند سازوکارهای مناسبی را جهت فهم وشناخت بی واسطه و پیدا کردن راه حل های منطقی  برای تقویت وگسترش ارتباطات علمی وفرهنگی میان ایران و کشورهای عربی فراهم آورد .

 

کنفرانس بین المللی نقش هنر و معماری در ارتباطات ایران و جهان عرب به مدت دو روز در دانشگاه کاشان با حضور اندیشمندان و محققان داخلی و خارجی ادامه دارد.

 


نظر شما :