دکتر زراعت: توسعه دانش بنیان و تعاملات علمی و بین المللی راه حل مشکلات است

۲۶ اسفند ۱۳۹۶ | ۱۵:۵۱ کد : ۸۲۵۵ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۷۹۶
دکتر زراعت: توسعه دانش بنیان و تعاملات علمی و بین المللی راه حل مشکلات است

رئیس دانشگاه کاشان گفت: برای توسعه  منطقه و  حل مشکلات و نیازهای شهر باید اقتصاد و صنعت  دانش بنیان شود و تعاملات و ارتباطات علمی و جهانی برقرارگردد.

دکتر عباس زراعت در جلسه شورای اداری شهرستان کاشان، به پتانسیل های این شهرستان در زمینه های انرژی خورشیدی، فرش، اسانس ، کویر و دریاچه نمک اشاره کرد و افزود: با استفاده از این پتانسیل ها و با بهره گیری از ظرفیت های علمی می توان توسعه منطقه را شاهد بود.

وی  ارتباط دانشگاه با جامعه  را از سیاست های برنامه چهار ساله این دانشگاه بیان کرد و اظهار داشت: برای اینکه دانشگاه جامعه محور و فعالیت های دانشگاه ماموریت محور باشد، پژوهش ها باید هدف دار و در راستای نیازهای شهر بکار رود.

دکتر زراعت با تاکید بر اینکه تک تک مدیران در قبال رفع نیازهای جامعه و کمک و خدمت به جوانان و نسل آینده مسئول هستند خاطر نشان کرد: تمام فعالیت ها باید علمی و اقتصاد و صنعت مان به دانش بنیان تبدیل شود.

وی به گوشه ای از تاریخ فرهنگی کاشان در دوره های مختلف اشاره کرد و افزود:بررسی ها نشان می دهد کاشان در طول تاریخ بجز در زمان جنگ اعراب و حمله مغول ها و زمان قاجار عمدتا شهری توسعه یافته بوده است و اوج این شکوفایی در زمان صفویه و تاسیس صنایع در کاشان می باشد.بعد از انقلاب نیز مدتی شاهر ترقی این شهر باستانی بودیم اما دو تحقیق دانشگاه در سال های 1386و1394نشان می دهد نسبت به شهرهای دیگررو به افول هستیم و این زنگ خطری برای ماست.

وی با بیان اینکه 32 درصد بیکاران شهرستان کاشان ، فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند توجه بیشتر مسئولان را برای رفع اشتغال و فراهم کردن فرصت های شغلی جوانان خواستار شد و اذعان کرد: باید با کنار گذاشتن خط بازی و سیاسی کاری تمام فعالیت هایمان را برای رشدو بالندگی و آینده کاشان ترسیم نماییم.

رئیس دانشگاه کاشان تشکیل شورای پژوهش و فناوری در دانشگاه را گامی در راستای هدفمند کردن فعالیت ها و ارتباط هرچه بیشتر با شهر و مجموعه مدیریت شهری و آشنایی با مشکلات جامعه و ارائه راهکارهای علمی بیان کرد و افزود: حدود 279 پایان نامه در راستای رفع نیازهای شهر در دانشگاه تدوین شده که هر کدام از اینها می تواند گره ای از مشکلات شهر را باز کند.

وی خاطر نشان کرد: در این دانشگاه همچنین مرکز تجاری سازی و میز صنعت و هنر برای ارتباط هر چه بیشتر با صنعت و اقتصاد دانش بنیان و فراهم کردن اشتغال چوانان دانشگاهی راه اندازی شده است.

دکتر زراعت توان علمی و قابلیت ها و پتانسیل های دانشگاه کاشان برای کمک به مجموعه مدیریت شهری را بسیار بالا و درخور توجه دانست و افزود: دانشگاه کاشان بیش از 60 فعالیت بین المللی داشته و در عرصه های مختلف ملی و بین المللی افتخارت زیادی را کسب کرده است.دانشگاه آمادگی دارد این تجربیات را در اختیار مدیران محترم قرار دهد و اگر تمامی ادارات تلاش کنند می توانند به این افتخارات دست یابند.

وی تاسیس رصدخانه بین المللی در کامو را افتخاری بزرگ برای این شهر دانست و افزود: پژوهشکده این رصدخانه در اختیار دانشگاه کاشان قرار گرفته که این فرصت مهمی برای تبدیل کاشان به شهر بزرگ بین المللی خواهد بود.

وی از تاسیس شعبه آی سی تی پی در این دانشگاه خبر داد و افزود: به زودی آزمایشگاه باستان سنجی نیز در این دانشگاه راه اندازی می شود که استفاده از این فرصت ها زمینه مناسبی برای تبدیل کاشان به شهر بین المللی است.

رئیس دانشگاه کاشان انعقاد 15 تفاهم نامه با دانشگاه های جهان،برگزاری سه کنفرانس مهم بین المللی در دانشگاه،رتبه نخست این دانشگاه در بهره وری  پژوهشی، رتبه نخست نانو، رتبه دوم در نظام رتبه بندی گرین متریک، رتبه نخست در جذب خیرین و برتری آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه و قرار گرفتن این دانشگاه در بین 10 دانشگاه برتر کشور و معرفی 5 عضو هیات علمی این دانشگاه به عنوان دانشمندان برتر جهانی و دیگر موارد را از افتخارات دانشگاه کاشان عنوان کرد و اظهار داشت: دانشگاه کاشان با تمام توان آماده همکاری با مجموعه مدیریت شهری است.

تشکیل دبیرخانه شورای پژوهش و فناوری در دانشگاه کاشان

معاون استاندار و فرماندار ویژه کاشان از آغاز فعالیت شورای پژوهش و فناوری این شهرستان همسو با سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه دانش و فناوری در قالب سیاست های اقتصاد مقاومتی خبر داد.

 حمیدرضا مومنیان فرماندار کاشان هم در این نشست گفت: شورای پژوهش و فناوری از هشت کمیته تشکیل و به منظور استمرار بخشیدن به فعالیت ها ایجاد دبیرخانه این شورا بر عهده دانشگاه کاشان گذاشته شده است.

وی با اشاره به اعلام موجودیت کمیته های فرعی شورای پژوهش و فناوری کاشان در آینده نزدیک افزود: مسئولان کمیته ها، دانشگاه ها و فرماندار ترکیب شورا را شکل خواهند داد که البته مسئولان کمیته ها از سوی اعضا انتخاب می شوند.

فرماندار کاشان بیان کرد: تجهیز دبیرخانه شورا از سوی فرمانداری و نیروی انسانی از سوی دانشگاه تامین خواهد شد چرا که به دلیل فقدان اقدام های دانش بنیان، یکی از جهت گیری های اساسی کشور توسعه علم و فناوری قرار گرفته است.

او اضافه کرد: افزایش سرعت کار، همسو کردن فعالیت دستگاه ها و نهادها، طراحی درست، حذف رویه های زائد، اصلاح فرایندها، ارتقای جایگاه علم در کاشان، کاهش آزمون و خطا در حوزه تصمیم گیری و اجرا از جمله هدف های تشکیل شورای پژوهش و فناوری در این شهرستان است.

مومنیان در مورد نحوه فعالیت شورای پژوهش و فناوری شهرستان کاشان عنوان کرد: موضوع های گوناگون به کمیته ها ارجاع و نتیجه امر پس از بررسی کارشناسانه (پیمایش میدانی، مطالعه اسنادی و نظر سنجی) برای استفاده از دیدگاه دستگاه ها در جلسه شورای اداری عرضه خواهد شد.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی به دنبال جامعه دانش محور است تا در نهایت جامعه علمی و تصمیم گیری ها مبتنی بر علم باشد که این راستا از سال 1394 افزایش ارتباط دانشگاه و جامعه مورد تاکید قرار گرفت.


نظر شما :