دومین همایش ملی جامعه بینا، شهروند نابینا در دانشگاه کاشان آغاز شد
دومین همایش ملی جامعه بینا، شهروند نابینا در دانشگاه کاشان آغاز شد
دومین همایش ملی جامعه بینا، شهروند نابینا با حضور جمعی از پژوهشگران، محققان و دانشجویان نابینا و کم بینای کشور در تالار آزادی دانشگاه کاشان آغاز بکار کرد.
دبیر علمی این همایش به ارسال 57 چکیده مقاله به دبیرخانه این همایش اشاره کرد و گفت: پس از مراحل داوری 34 مقاله مورد پذیرش قرار گرفت که در این همایش به صورت سخنرانی و پوستر ارائه می شود.
دکتر نرگس نیکخواه به برگزاری نخستین همایش جامعه بینا و شهروند نابینا در دو سال گذشته در این دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: با راه اندازی دبیرخانه، دومین همایش جامعه بینا و شهروند نابینا نیز با محوریت تشکل های مدنی و کیفیت زندگی نابینایان و کم بینایان در این دانشگاه برگزار شد.
وی نقش تشکل ها برای ارتقاء کیفت زندگی و حل مشکلات نابینایان و کم بینایان حایز اهمیت دانست و افزود: تشکل های مردم نهاد به عنوان نماد همدلی و همبستگی بین اعضای تشکل ها با جامعه نابینایان هستند و می تواند فاصله بین قشر نابینایان را با جامعه مرتفع سازند.
وی شناسایی عملکرد تشکل های مدنی نابینایان و کم بینایان در زمینه های مختلف حقوقی، اجتماعی، آموزشی، روانشناختی و بررسی زمینه ها و عوامل موثر برکاهش یا افزایش کیفیت زندگی افراد نابینا و کم بینا و ارائه راهکارهایی علمی و موثر و فراهم کردن زمینه های مشارکت فعال نابینایان و کم بینایان در زندگی شخصی،خانوادگی و اجتماعی را از اهداف برگزاری این همایش بیان کرد و گفت: هم اندیشی بین نابینایان در این گونه تشکل ها برای مطالبه خواسته هایشان از نهادهای دولتی و غیر دولتی امری ضروری است.
دکتر نیکخواه تقویت بنیان های علمی نابینایان را مورد تاکید قرار داد و افزود: در این همایش از دانشجویان برتر نابینا در کنکور سراسری و پژوهشگران برتر نابینا در اختتامیه تجلیل خواهد شد.
رئیس دانشگاه کاشان نیز در این همایش از برگزارکنندگان و دست اندرکاران این همایش قدردانی کرد و گفت: یکی از رسالت های دانشگاه علاوه بر امور آموزشی و پژوهشی، توجه به مسائل اجتماعی موجود در کشور است .
دکتر عباس زراعت با اشاره به اینکه به همت اعضای انجمن نابینایان سعی داریم که هر سال این سمینار علمی با موضوع های خاصی در این دانشگاه برگزار گردد افزود: دانشگاه و دانشگاهیان به عنوان قشر فرهیخته در برابر مشکلات نابینایان و آسیب های اجتماعی مسئولند و باید با تحقیقات و پژوهش های علمی سعی نمایند تا دلیل وجود این همه فرد کم بینا و نابینا در کشور را بررسی و راهکارهایی را برای پیشگیری و رفع این مشکلات ارائه دهند.
وی اظهار امیدواری کرد: تا دانشگاه با برگزاری این سمینارهای علمی بتواند نقش خود را به خوبی در کاهش آسیبها ی اجتماعی و رفع مشکلات نابینایان و معلولان جامعه ایفا نماید.
همایش ملی جامعه بینا، شهروند نابینا به مدت دو روز در دانشگاه کاشان ادامه دارد.
نظر شما :