برگزاری نشست بررسی علمی مسایل فرهنگی،اجتماعی و رفاهی دانشجویان در دانشگاه کاشان

۰۳ آذر ۱۳۹۵ | ۱۱:۵۶ کد : ۴۷۸۸ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۱۳۷
برگزاری نشست بررسی علمی مسایل فرهنگی،اجتماعی و رفاهی دانشجویان در دانشگاه کاشان

نشست بررسی علمی مسایل فرهنگی،اجتماعی و رفاهی دانشجویان با حضور دکتر رحمانی معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در دانشگاه کاشان برگزار شد.

 

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم هدف از برگزاری این نشست را ایجاد فضای گفتگو با صاحب نظران و اساتید این دانشگاه در باب مسایل اجتماعی و فرهنگی دانشجویان ذکر کرد و گفت: تنها راه حل مسایل دانشجویان گفتگوی جمعی بین مجموعه کارکنان و دانشجویان دانشگاه و خارج شدن از حالت انحطاط  است.

 

دکتر جبار رحمانی لزوم بازاندیشی انتقادی در باب سیاست های آموزش عالی و همچنین لزوم حفظ استقلال این نهاد را تاکید کرد و افزود:  پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بطور تخصصی بر ابعاد اجتماعی و فرهنگی آموزش عالی ایران متمرکز شده و این موضوع را از حیث مطالعاتی و سیاستگذارانه به عنوان محور کاری خودش دارد.

 

وی زندگی دانشگاهی، جنسیت در آموزش عالی و آینده دانشگاه و مساله بین المللی شدن را از جملات موضوعات پژوهشی مورد نظر این پژوهشکده بیان کرد و گفت:  نباید مسایل آموزش عالی را به سوی نوعی ساده سازی برد، بلکه موضوع اصلی شناخت این مسایل و اولویت بندی انها در عرصه اجرایی است.

 

استاد جامعه شناس دانشگاه تهران نیز فساد علمی را مهمترین مشکل دانشگاه ها بیان کرد و گفت: آن چیزی که در دانشگاه ها مورد غفلت گرفته تولید دانشمند، فیلسوف و استاد است.

 

دکتر تقی  آزاد ارمکی دفاع از علم، دانش و دانشمند را لازم است و اظهار کرد: باید دانشگاه هایی تاسیس شوند که کانونش دانش و دفاع از عقل باشد.

 

وی با بیان اینکه دانشگاه در دوره رضا شاه شکل گرفته و تنها سازمانی بوده که سنت ادبی و حقوقی در آن رعایت نمی شده است افزود: دانشگاه تنها به دلیل نیاز درونی و ارائه مدرک صرف شکل گرفته و در دانشگاه ها به تولید دانشجوی خلاق و کارآفرین و دانشمند توجهی نمی شود که این موضوع، مشکل جدی برای کشور است.

 

این عضو هیت علمی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: در کشور کارشناس و دانشجویان زیادی در زمینه های مختلف سیاسی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی وجود دارد ولی اینکه بتواند سازمان و نهادی را به درستی سازمان دهی و مدیریت کند وجود ندارد.

 

وی بازنگری در تدوین برنامه های دانشگاه ها را تاکید کرد و افزود: باید سعی شود تا دانشجویان خلاقی در دانشگاه ها تعلیم داده شود که بتواند نیازهای جامعه را برطرف نماید.

 

در این نشست دکتر محسن نیازی، دکتر صدوقی، دکتر شکاری و دکتر سهراب زاده اعضای هیات علمی دانشکده علوم انسانی نیز به بررسی علمی مسایل فرهنگی، اجتماعی و رفاهی دانشجویان پرداختند و نقطه نظرات خود را بیان کردند.


نظر شما :