انتخاب دکتر صلواتی نیاسر به عنوان پرتولیدترین پژوهشگر کشور

۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۱۳:۱۱ کد : ۴۴۸۵ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۹۷۷
بنیانگذار پایگاه استنادی جهان اسلام جدیدترین آمار تولید علم ایران در سال ۲۰۱۶ بر اساس مستندات پایگاه استنادی اسکوپوس اعلام کرد

بنیانگذار پایگاه استنادی جهان اسلام جدیدترین آمار تولید علم ایران در سال ۲۰۱۶ بر اساس مستندات پایگاه استنادی اسکوپوس اعلام کرد.

دکتر جعفر مهراد افزود: در سال ۲۰۱۵ میلادی فریدون عزیزی با تولید ۸۴ اثر از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مسعود صلواتی نیاسری از دانشگاه کاشان با تولید ۸۲ اثر ثبت شده در اسکوپوس پرتولیدترین پژوهشگران دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور به حساب می آیند.

وی گفت: از کل ۴۰ هزار و ۵۵۶ مدرک تولید شده در سال ۲۰۱۵ میلادی تنها تعداد ۳۵ هزار و ۴۳۱ مورد به مقالات علمی تعلق دارد.

وی با بیان اینکه استادان پژوهشگر دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی کشور با مشارکت همکاران خود از داخل و خارج کشور تلاش می کنند تا در پیشرفت های علمی کشور نقش مهمی را ایفا کنند افزود: مسعود صلواتی نیاسری که حوزه تخصصی این استاد پژوهشگر  علم نانو و فناوری نانو است، تاکنون تعداد ۵۹۷ اثر از وی در اسکوپوس نمایه سازی شده است. آثار این پژوهشگر توسط ۵۱۲۸ مدرک مورد استفاده قرار گرفته و تعداد استنادها در کل به ۱۰۶۲۴ مورد بالغ می شود. شاخص H صلواتی نیاسری ۵۱ است.

بنیانگذار پایگاه استنادی جهان اسلام گفت: باید به این نکته اشاره کرد که پایگاه اسکوپوس گرچه خود در سال ۲۰۰۴ میلادی توسط بنگاه انتشاراتی الزویر در هلند تاسیس شده اما نمایه سازی آثار علمی را به گذشته های دور برده و از سال ۱۸۷۷ تولیدات علمی دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی کشورها را تحلیل استنادی می کند. بر این اساس تعداد تولیدات علمی ایران در سال ۱۸۷۷ تنها دو مورد ثبت و گزارش شده است.

پایگاه استنادی اسکوپوس دومین نظام استنادی جهان است. این پایگاه ده ها میلیون چکیده از بیش از ۵ هزار ناشر بین المللی را تحت پوشش خود دارد. در این پایگاه علاوه بر نمایه سازی استنادی مقالات علمی، صفحات وب و پروانه های ثبت اختراعات نیز کنترل می شود.

وی گفت: در پایگاه استنادی اسکوپوس امکان جستجوی موضوعی وجود دارد. جستجو در محدوده سالی، نوع مدرک و محدوده موضوعی نیز امکان پذیر است. به خاطر ویژگی هایی که این پایگاه برای دسترسی به عناصر تولیدات علمی در دسترس کاربران قرار می دهد از جذابیت خاصی برخوردار است.

مهراد افزود: جمهوری اسلامی ایران در این پایگاه موقعیت مناسبی در اختیار دارد. از این طریق است که رشد تولیدات علمی کشور محاسبه و با سایر کشورها مورد مقایسه قرار می گیرد.

دکتر صلواتی نیاسر استاد تمام و عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه کاشان است، عناوینی همچون دانشمند بین المللی در رشته مهندسی مواد،  دانشمند بین المللی در رشته مهندسی شیمی، دانشمند بین المللی در رشته شیمی از جمله افتخارات ایشان است.

 

نظر شما :