پیام دبیر مرحله منطقه ای سی و یکمین دوره جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان و معاون فرهنگی دانشگاه کاشان
دولت قرآن؛ تمام هویت تاریخی ما
الف)اهمیت و جایگاه و تاثیر قرآن به اندازه تاریخ اسلام است. از روزی که مردی عرب و امی اما پاک سرشت با ادعای ارتباط با منبع وحی؛سخن از کتابی به نام قرآن و ادعای ارتباط ویژه ای-وحی- با خدا کرد تا به امروز این کتاب سرنوشتی بسیار جذاب و پر هیاهو از خود به جای گذاشته است. بهترین سخن در باب ارزیابی این کتاب آن خواهدبود که هیچ بعد و یا زاویه و یا جنبه ای از تاریخ اسلام و مسلمانان به چشم نخواهد خورد که قرآن بر آن تاثیر گذار نبوده باشد.
از هنر گرفته -حتی جنجالی ترین ابعاد آن چون موسیقی- تا ادب و ادبیات – هم به لحاظ معنا و صورت- تا عرفان و اخلاق و از آن سو تا علوم تحربی و فلسفه و منطق اسلامی همه وهمه متاثر از قرآن بوده اند. براستی میتوان حتی نقطه ای از تاریخ تمدنی اسلام و مسلمانان را پیدا نمود که قران در آن غایب بوده باشد؟نه؛چنین نیست. این همه نشان از اهمیت و تاثیر گذاری این کتاب است.
ب) مهمترین تفاوت اسلام و مسیحت را باید در کتاب محور دانستن اسلام و شخص محور دانستن مسیحیت دانست. ازین تفاوت میتوان به بعد دیگری از تاثیر این کتاب بر تاریخ ما پی برد. اسلام بدون کتاب خود معنا و مبنایی ندارد؛حتی پیامبرش در رفتن خود امر به اطاعت و ماندگاری و معیار بودن قرآن میکند.
ج) هویت مسلمانان در قرآن آنان تعریف شد و تمدن آنان در سایه سارتوجه به تعلیم قرآن شکل گرفت.حتی سنت را در بهترین صورت باید با معیار کتاب سنجید. مسلمانان تلاش نمودند تا همین کتاب را به بهترین و نیکوترین وجه خود تا آنجا که میتوانند نشان دهند؛با صوت نیکو بخوانند،با خطی زیبا آن را بنگارند؛با تذهیب آن را بیارایند ...
ه) اما همه اینها مقدمه ای بود برای فهمیدن و پی بردن به مراد الهی در این کتاب مقدس.از این رو تفسیر قرآن با گرایشها و سبکهای متفاوت ؛ به عنوان بزرگترین میراث در بین مسلمانان به جای ماند. از رهگذر فهم این کتاب بود که مسلمانان پای در وادی عمل به اوامر و دوری از نواهی آن نمودند تا آنجا که مسلمانان همه و همه هویت و افتخار خود را در سایه قرآن دانسته و میدانند.
و) قرآن کتاب هدایت است.خود گفته و تاکید نموده که تنها آنان که قلوب پاک و حقیقت جو دارند از عهده پی بردن به مراد آن بر می ایند.سخن حق است و تردیدی در آن نیست. به راستی قلوب جوانان به سبب همه این تواناییها آماده ترین قلوب در پذیرش _ ونه تنها فهم_ معانی بلند قرآن است.از این رو در روایات توجهی ویژه به عجین شدن و همراه شدن جوانان با قرآن شده است:
امام صادق(علیه السلام) میفرماید:من قرأ القرآن و هو شابّ مؤمن اختلط القرآن بلحمه و دمه و جعله الله مع السفرة الکرام البررة و کان القرآن حجیزاً عنه یوم (کافی، ج1، ص441)
هر گاه جوانی مومن به تلاوت قرآن بپردازد، قرآن با گوشت و خونش آمیخته گردد و با سفیران کریم الهی همنشین خواهد گردید و در روز قیامت قرآن بین او و آتش حائل خواهد گردید.
حدیث "کنایه از آن است که صورت قرآن در قلب مستقر و جایگزین گردد به طوری که خود باطن انسان کلام الله مجید و قرآن مجید گردد به اندازه لیاقت و استعدادش." .. جوان " قرآن می خواند و داروی آن را بر دردهای قلبش گذاشته و شب و روز خود را با آن گذرانده و با آن به نماز برخاسته و از بستر خود جدا می شود. این دسته از قاریانند که پروردگار به برکت وجود آنان بلاها را بر می گرداند و دشمنان را دور کرده و باران رحمت را از آسمان سرازیر می کند... " (امام باقر علیه السلام،کافی، ص 627، ح 1)
ز) دانشگاه کاشان در بهار و اردیبهشت بهاری خود بسیار خرسند است که میزبان جوانانی خو گرفته با قرآن و عجین شده با این کتاب الهی است.محیط علم و ادب دانشگاه باید به خود ببالدکه در بهار طبیعت و به پیشواز بهار قرآن –رمضان_ با بهاری ترین قلبها میرود. از صمیم قلب ؛زندگی در کنار قرآن و تلاش برای فهم و معانی و مراد الهی به عنوان مقدمه ای برای عمل را به شما تبریک گفته و موفقیت روز افزون شما در این عرصه را از حضرت حق خواهانم.
محفل قرآنی که شما عزیران بر پا داشته اید بدون تردید چون همراهی با کلام حق است میمون و مبارک است، اما اگر تابلوی رهانما گردد و ما را به سوی خدا کشاند هزاز هزار مبارک خواهد بود.
جامعه اسلامی چشم به ره آورد تلاش شمایان دارد تا از این رهگذر با آشنایی با تعالیم قرآن بتواند دوباره تاریخ طلایی تمدن اسلامی را آغاز کند و توسعه و پیشرفت خود را دوباره رقم بزند.
حق قرین و همراهتان باد.
دبیر مرحله منطقه ای سی و یکمین دوره جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان و معاون فرهنگی دانشگاه کاشان-دکتر حسین ستار
نظر شما :