پاسداشت یادمان‌های تاریخی

۰۳ اردیبهشت ۱۳۸۷ | ۲۲:۲۵ کد : ۴۴۶ اخبار دانشگاه

همایش «پاسداشت یادمان‌های تاریخی» به مناسبت روز بناها و محوطه‌های تاریخی کشور دوشنبه 2/2/87 در دانشکده هنر و معماری دانشگاه کاشان برگزار شد.

موسس و مدیر مسوول خانه هنرمندان کاشان گفت: هنر معماری همواره برترین جلوه بیان فرهنگ و تمدن یک منطقه بوده است.

«علی‌اکبر حلی» روز سه‌شنبه در این همایش افزود: معماری نوعی تقویم فیزیک است که بیننده را با معنویت و شخصیت انسان‌ها آشنا می‌کند.

وی با بیان مطالبی پیرامون ارزش‌های پایداری در بافت کهن کاشان اضافه کرد:

نباید تجربه و قدمت دو هزار ساله معماری را نادیده بگیریم و باید از ارزش‌های قدیم در معماری امروز استفاده کنیم.

حلی، از جمله ویژگی‌‌های معماری قدیم را ترکیب و پیوستگی، بافت، حرمت و حجاب، درونگرایی معماری و عشق معمار در ایجاد بنا عنوان کرد.

طراح، مجری و ناظر پروژه‌های فرهنگی و مجری طرح استحکام بخشی خانه تاریخی «تهامی» نیز در این همایش در مورد پایداری علمی و عملی بنای تاریخی در برابر زلزله مطالبی بیان کرد.

مهندس «شعله بلوچ» ویژگی‌های مهم یک طرح مقاوم‌سازی را علمی بودن آن، قابل اجرا بودن با نیروی کاری موجود و ابزار معمول و مهم‌تر از همه حفظ و جلوگیری از آسیب‌دیدن بنا ذکر کرد.

در این همایش که از سوی دانشگاه کاشان با همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این شهرستان برگزار شد، مواضح انجمن علمی معماری سنتی دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان پیرامون چالش‌های موجود در مسیر مرمت معماری بافت‌های کهن در بیانه‌ای ارایه شد.

در این هماش جمعی از مسوولان و استادان دانشگاه کاشان و اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حضور داشتند.