نخستین کارگاه آموزشی وآسیب شناسی تعزیه در دانشگاه کاشان برگزار شد

۱۹ اسفند ۱۳۹۴ | ۱۵:۳۰ کد : ۴۳۵۲ اخبار دانشگاه
نخستین کارگاه آموزشی وآسیب شناسی تعزیه در دانشگاه کاشان برگزار شد

نخستین کارگاه آموزشی وآسیب شناسی تعزیه با حضور اساتید پیشکسوت تعزیه خوانی کشور  در دانشگاه کاشان برگزار شد.

رییس کانون نمایش های آیین سنتی ایران  در این کارگاه آموزشی، منطقه اصفهان را  یکی از خاستگاه های تعزیه در ایران دانست و گفت: تعزیه تحت تاثیر فرهنگ ایرانی اسلامی بوجود آمده است.

داوود فتحعلی بیگی اظهار داشت: عمده مباحث تعزیه، ترویج فرهنگ عاشورا وتبیین مصائب خاندان پیامبر صلوات الله علیه مبتنی بر بیان افکار واخلاق شیعه وبزرگان این مذهب است.

این استاد وپژوهشگر تعزیه ، جایگاه تعزیه در بین عامه مردم را خوب دانست و گفت: راهی به غیر از آموزش برای حفظ واحیای هنر آیینی تعزیه وجود ندارد.

فتحعلی بیگی، با تاکید بر اینکه هیچ مدرسه،آموزشگاه یا هنرستان برای آموزش تعزیه وجود ندارد تصریح کرد: بهترین شکل آموزش، دایرشدن رشته دانشگاهی شبیه خوانی است.

وی خاطر نشان کرد: تعزیه خوانان نمونه باید مراقب باشند با شیوه غیراصولی وناصحیح در اجرای تعزیه به این هنر آیینی ضربه نزنند.

به گفته وی، آمار دقیق ودرستی از تعداد گروه های تعزیه خوان در تمام نقاط کشور که محرم وصفر به صورت خودجوش تعزیه خوانی می کنند وجود ندارد.

شایان ذکر است نخستین کارگاه آموزشی وآسیب شناسی تعزیه با حضور اساتید پیشکسوت تعزیه خوانی کشور، رضا حیدری ومرتضی صفاریان روزهای 17 و 18 اسفند در دانشگاه کاشان برگزار گردید.

اجرای بخش هایی از تعزیه حضرت علی اکبر توسط تعزیه خوانان مشکات ونشلج، تعزیه خوانی نوش آباد، اجرای تعزیه وداع حضرت امام حسین علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علیها با حضور چهره های ماندگار تعزیه توسط استاد رضا حیدری ومرتضی صفاریان از دیگر برنامه های این مراسم بود.