عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی: وظیفه دانشگاهیان در دهه چهارم انقلاب تبدیل علم و فناوری به ثروت است

۰۴ اسفند ۱۳۹۳ | ۱۵:۳۳ کد : ۳۶۰۵ اخبار دانشگاه
عضو شورای انقلاب فرهنگی تولید علم در سه دهه انقلاب را خوب توصیف کرد و گفت: رسالت و وظیفه اصلی دانشگاهیان در دهه چهارم انقلاب باید تحصیل و ترویج علم و فناوری مبتنی بر دانش و ثروت باشد.

دکتر محمدرضا عارف در جمع استادان دانشگاه کاشان، به جمعیت حدود 5 میلیونی جامعه دانشگاهی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: باید جایگاه علمی را به گونه ای ارتقاء بخشیم که در جامعه تاثیرگذار باشد و مردم محصولات علمی را حس نمایند.

وی با اشاره به سند چشم انداز 1404 دانشگاه ها اظهار داشت: با برنامه ریزی درست سعی کنیم تا با نگاه جهادی در کنار اهداف کمی به اهداف کیفی توجه داشته و بتوانیم به قطب علمی دنیای اسلام تبدیل شویم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی علم و فناوری افزود: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری، حداقل 50 درصد تولید ناخالص داخل باید از محصولات و خدمات مبتنی بر دانش باشد.

دکتر عارف نقش علم و فناوری در اقتصاد مقاومتی را تاثیر گذار دانست و اظهار داشت: جامعه نخبه، سرمایه های مادی و معنوی کشور هستند که بایستی نقش و جایگاه این افراد را دریابیم و از پتانسیل این افراد برای ارتقای سطح علمی و تبدیل علم به ثروت استفاده نماییم.

وی پژوهش را لازمه تبدیل علم به ثروت دانست و افزود: بر اساس سند چشم انداز 1404 سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی باید به 4 درصد برسد و این در حالی است که هم‌اکنون سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی کمتر از نیم درصد است.

عضو شورای انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: آنچه که در دهه چهارم انقلاب باید به آن توجه داشت طراحی ساز وکار برای استفاده بهینه از منابع و بازنگری در ساختار علمی دانشگاه‌هاست.

دکتر عارف اظهار داشت: دانشگاه باید با ارائه ساز و کار مناسب ، مسایل خود را برنامه ریزی و در پذیرش دانشجو و اعضای هیات علمی دقت لازم را بنماید.

وی تصریح کرد: در نظام پذیرش دانشجو به خصوص در دوره های تحصیلات تکمیلی باید به استعدادهای دانشجویان و میزان علاقمندی و سابقه علمی دانشجویان توجه شود.

وی نظارت و ارزیابی در امور را مورد تاکید قرارداد و افزود: برای توسعه کارهای علمی و اولویت دادن به مشکلات علمی وصنعتی کشور جهت گیری پژوهش باید در راستای رفع نیازهای کشور باشد.

وی اصلاح آئین نامه های مدیریتی، ارتقاء و جذب را لازم دانست و اظهار داشت: برای حفظ ارزش های انقلاب و ارتقاء تولید علم باید با واگذاری امور دانشگاه‌ها به خود دانشگاه‌ها در چارچوب سیاست ها، از سرمایه پنج میلیونی جامعه علمی به صورت مطلوب در خدمت نظام و پیشرفت کشور استفاده نماییم.

دکتر عارف اولویت دادن به رشته هایی همچون نانو، فناوری هسته ای و هوا فضا را لازم دانست و افزود: در دهه چهارم جزء اولویت های ما سرمایه گذاری در رشته ‌های کاربردی است.