بازدید سه تن از رؤسای دانشگاههای هند از دانشگاه کاشان
سه تن از رؤسای دانشگاههای هند، آقایان پروفسور طلعت احمد از دانشگاه (جامعه ملیه اسلامی)، پروفسور مشاهد حسین (از دانشگاه روهیلخاند) و همچنین پروفسور قاضی (از دانشگاه همدرد) هندوستان افتخار دادند و بازدیدی از دانشگاه کاشان داشتند.
مدیر دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه کاشان گفت: در این ملاقات که رییس دانشگاه و معاونین پژوهشی و آموزشی و تعدادی از اعضای هیات علمی عالی رتبه دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاه کاشان حضور داشتند، زمینههای همکاری مشترک بین این دانشگاهها و دانشگاه کاشان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
دکتر محمدرضا مزدیانفرد اظهار داشت: با توجه به تاریخچه غنی و مشترک ایران و هند در زمینههای مختلف فرهنگی، ادبیات فارسی و هنر، متاسفانه روابط علمی و پژوهشی بین دو کشور در دو قرن گذشته در سطحی شایسته توسعه و رشد نیافته و نگاه دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی ایران و هند هر دو اغلب به سوی غرب بوده است.
وی افزود: بطور مسلم با توسعه زبان علمی انگلیسی در هند در چند دهه اخیر، پیشرفت علمی و تحقیقاتی چشمگیری در آن کشور رخ داده و با توجه به نیروی انسانی متخصص و کم هزینه هندوستان تجارب گرانبهایی در رشد زمینه های مختلف IT(تکنولوژی اطلاعات)، برخی صنایع سنگین، دارو و ... داشته است که دانشگاه کاشان میتواند به خوبی از آنها بهرهمند شود.
دکتر مزدیانفرد خاطرنشان کرد: زمینههای همکاری بسیار گسترده در ادبیات، طراحی شهری، صنایع دارویی، علوم و فنون، مهندسی نانو، رشتههای مختلف علوم انسانی، هنر، ارتباطات و علوم رسانه با این دانشگاهها مد نظر دانشگاه کاشان قرار گرفت و این سه استاد برجسته و رؤسای دانشگاههای هند همگی معتقد بودند که با استناد به آمار و تجربه، دانشجویان ایرانی که تعداد آنها در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته از بهترین پژوهشگران و محصلین هند به شمار میروند.
دکتر مزدیانفرد ابراز امیدواری کرد: در آینده نزدیک تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه کاشان و این دانشگاههای هند منعقد گشته تا بلکه در توسعه روابط علمی محققین در نزدیک شدن دو ملت بزرگ ایران و هند، گامی هر چند کوچک ولی مثبت برداشته شود.
پروفسور احمد استاد برجسته زمینشناسی و رئیس سابق دانشگاه کشمیر تجارب گرانبهایی از دانشگاههای لستر، کمبریج انگلستان و ناگویای ژاپن اندوخته و در مسند ریاست دانشگاه جامعه ملیه اسلامی با طیف گستردهای از دانشکدهها و پژوهشکدههای مهندسی، تکنولوژی، حقوق، معماری، شهرسازی، هنر ، علوم پزشکی و علوم انسانی آمادگی خود را برای همکاری کامل و متقابل با دانشگاه کاشان اعلام نمودند.
پروفسور قاضی که از بیوتکنولوژیستهای سرشناس جهان محسوب می شود معتقد بود که ایران در جذب نیروهای خبره و محقق خود که در کشورهایی چون هند تربیت می شوند توفیق چندانی ندارد و این محققین برجسته اغلب جذب بازار کار کشورهای اروپایی و آمریکایی میشوند که این کمک شایانی به توسعه همکاریهای بینالمللی دانشگاهی بین دو کشور نمی کند.
پروفسور حسین اظهار امیدواری نمود که محققین دانشگاه کاشان در فیزیک و تکنولوژی نانو که رشته تخصصی ایشان است بتوانند با تیمهای مجرب تحقیقاتی هندی همکاریهای مشترک علمی داشته و انشاءالله بتوانند با استفاده از پتانسیلهای موجود در دو کشور دستاوردهای نوین خود را بعمل رسانده و کارآفرینی کنند.
این سه استاد دانشگاه که با هماهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به دانشگاه کاشان آمده بودند، پس از بازدید از این دانشگاه و برخی آزمایشگاههای آن به شرکت دارویی باریج اسانس عزیمت و در زمینههای مختلف همکاریهای علمی و تحقیقاتی با آن شرکت تبادل نظر نمودند.
نظر شما :