همایش ملی بافت های فرسوده و تاریخی شهری با همکاری شهرداری در دانشگاه کاشان برگزار می شود
مشاور و سرپرست حوزه ریاست دانشگاه کاشان از برگزاری همایش ملی بافت های فرسوده و تاریخی شهری، چالش ها و راهکارها در این دانشگاه خبر داد.
دکتر محسن شاطریان، با اشاره به اینکه بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری بخش قابل توجهی از سطح شهر کاشان و آران و بیدگل و سایر شهرهای کشور را تشکیل میدهند گفت: این بافتها از یک سو، از طیف گسترده مشکلات کالبدی، عملکردی، ترافیکی و زیست محیطی رنج میبرند و از سوی دیگر مهمترین پتانسیل شهرها برای استفاده از زمین جهت اسکان جمعیت، تأمین فضاهای باز خدماتی و نیز بهبود زیست محیطی محسوب میشوند.
وی افزود: بدین ترتیب در جهان معاصر، حل مسائل شهری جز با شناختن نیازها، خواسته ها و نگرش های شهروندان امکان پذیر نیست و شناخت مسائل، جز با پژوهش میسر نیست و پژوهش های اجتماعی می توانند مورد استفاده سیاست های برنامه ریزی اجتماعی، مسکن، تعلیم و تربیت، بهداشت و... قرار گیرد.
وی هدف از برگزاری این همایش را گردهمایی اندیشمندان، پژوهشگردان، مدیران و کارشناسان و برنامه ریزان شهری به منظور بحث و تبادل نظر و فراهم کردن بسترهای علمی پیشرفت ایرانی – اسلامی بافت های فرسوده شهری کشور، تبیین مفاهیم و مصادیق فرسودگی و بافت های فرسوده شهری در ابعاد اجتماعی - اقتصادی، جغرافیایی، فرهنگی و کالبدی و تبیین اصول و روشهای بهینه مدیریت بافت های فرسوده شهری در سطح ملی و شهر کاشان و آران و بیدگل، ذکر کرد.
وی اظهار داشت: بهره گیری از تجربیات ملی و بین المللی در مرحله برنامه ریزی بافتهای فرسوده و تبیین روشها و راهکارهای تهیه و اجرای طرح توسعه شهری در بافت های شهری در ایران و کاشان و آران و بیدگل، بهره گیری از یافته های جدید پژوهشی، استفاده بیشتر و بهتر از فضای شهری برای اسکان جمعیت، رفع نیاز ساکنان بافت فرسوده به کاربری های خدماتی (ایجاد فضاهای کار و تفریح مناسب)، بهبود ساختار حمل و نقل در بافت فرسوده و به تبع آن در شهر وارتقاء الگوی سکونت و مسکن از دیگر اهداف این همایش است.
دبیر برگزاری این همایش، محورهای اصلی همایش را، مباحث نظری و مفهومی بافت های فرسوده، بافت های فرسوده شهری در ابعاد مختلف مدیریتی، اجتماعی – فرهنگی، کالبدی – فضائی، جغرافیائی - زیست محیطی، اقتصادی، بافت های فرسوده شهر کاشان و آران و بیدگل، بافت های فرسوده و گردشگری، بافت های فرسوده و پدافند غیرعامل و احیای بافت های فرسوده شهری بر اساس الگوی اسلامی-ایرانی و معماری بومی بیان کرد و افزود: این همایش با همکاری شهرداری کاشان پایان سال جاری یا نیمه نخست سال آینده در این دانشگاه برگزار می شود.
دکتر شاطریان خاطر نشان کرد: علاقمندان به شرکت در این همایش و محققان سراسر کشور می توانند چکیده مقالات خود را تا 10 آذر و اصل مقالات را تا پانزدهم دی ماه سال جاری به دبیرخانه این همایش به نشانی: کاشان، کیلومتر 6 بلوار قطب راوندی، دانشگاه کاشان، دانشکده منابع طبیعی ارسال نمایند.
نشانی آدرس الکترونیکی همایش: http://baftefarsoodeh.kashanu.ac.ir
نظر شما :