درخشش دنباله دار پن استارز در آسمان صبحگاه شهریورماه

۰۴ شهریور ۱۳۹۳ | ۱۳:۰۴ کد : ۳۲۴۶ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۸۵۲
کارشناس رصدخانه دانشگاه کاشان گفت: دنباله دار پن استارز با عبور از کنار خورشید در شهریور 1393 آسمان صبحگاهی را زیباتر می کند.
 

کارشناس رصدخانه دانشگاه کاشان گفت: دنباله دار پن استارز با عبور از کنار خورشید در شهریور 1393 آسمان صبحگاهی را زیباتر می کند.

ایرج صفایی اظهار داشت: دنباله دار پن استارز در 27 اردیبهشت 1391 (17 می 2012 ) توسط تلسکوپ رصدخانه پن استارز در هاوایی کشف شد.

بگفته وی این دنباله دار در اواخر سال 1392 و آوایل 1393 در آسمان شامگاهی به درخشندگی خوبی رسید و با عبور این دنباله دار از صورت فلکی شیر یا اسد و فاصله گرفتن آن از خورشید در آسمان صبحگاهی دوباره علاقمندان را به سوی خود جذب می کند.

وی افزود: این دنباله دار در روزهای نخست شهریور از فاصله حدود 10 درجه ای پایین سیاره هرمزد و از بین دو صورت فلکی خرچنگ یا (سرطان) و مار آبی عبور کرده و به سوی صورت فلکی تکشاخ پیش می رود.

صفایی تاکید کرد: قدر ظاهری این دنباله دار اندکی بیش از 6 است، بنابراین در آسمان کاملا تاریک با تلسکوپهای کوچک و حتی دوربین دوچشمی نیز قابل مشاهده است و با گذشت زمان اندکی درخشانتر می شود و می توان با چشم غیر مسلح این دنباله دار را در آسمان مشاهده نمود.

وی افزود: این دنباله دار درحال حاضر کمتر از دو واحد نجومی از زمین فاصله دارد.

دنباله دارها اجرام کوچکی هستند که از لایه های بیرونی منظومه خورشیدی به سوی مرکز آن رانده شده و معمولا بر روی مدار بیضی کشیده به دور خورشید می چرخند.

هسته مرکزی این اجرام قطری تا چند کیلومتر داشته و عمدتا از جنس یخ گازهای مختلف مانند هیدروژن، آمونیاک و بخار آب تشکیل شده اند که مقداری غبار و سنگ ریزه در داخل یخ محبوس شده است.

در هنگاهی که این اجرام در مدار خود به خورشید نزدیک می شوند، اندکی از یخ ها بخار شده و به همراه گرد و غبار و ذرات شن و سنگ ریزه، دم این دنباله دارها را تشکیل می دهند.

دنباله دارها اجرامی میلیونها برابر کوچکتر از زمین هستند در صورتی که ستارگان دارای جرمی میلیونها برابر زمین هستند، بنابراین نباید آنها را ستاره دنباله دار نامید، اما از زمان باستان که به سیارات نیز نام ستاره رونده داده می شده هنوز به اشتباه دنباله دارها را ستاره دنباله دار می گویند.

 

نظر شما :