پژوهشی درباره سفالینههای فلزفام توسط عضو هیات علمی دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان
جدیدترین پژوهشهای نظری و عملی دکتر"عباس اکبری" عضو هیات علمی دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان درباره سفالینههای فلزفام با مقدمهای از پرویز تناولی منتشر شد.
«درسهایی از محمدبن ابیالبرکات جوهری نیشابوری» عنوان تازهترین کار اکبری درباره سفالهای فلزفام است.
عضو هیات علمی دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان گفت: این مجموعه حاصل یک کار پژوهشی روی متن کتاب «جواهرنامه نظامی» تالیف محمدبنابیالبرکات جوهری نیشابوری است.
اکبری اظهار داشت: کتاب جواهرنامه نظامی بیش از صد سال قدیمیتر از متن کتاب عرایسالجواهر و نفایسالاطایب تالیف ابوالقاسم عبدالله کاشانی است و دربردارنده اطلاعات مفیدی درباره نحوه ساخت سفالینههای فلزفام با شیوه خمیره گلی است.
وی خاطر نشان کرد: این مجموعه به بررسی نظریات مربوط به انتساب ابداع سفالینههای فلزفام با شیوه خمیره گلی به کشورهای مختلف و نیز یک فرضیه جدید پرداخته است.
همچنین به این نکته تاریخی اشاره میشود که طرح کوره محمدبنابیالبرکات چند سده قدیمیتر از طرح کوره ساخت سفالهای فلزفام پیکول پاسوی ایتالیایی است.
مقدمه این مجموعه را پرویز تناولی نگاشته و در آن عنوان کرده: عباس اکبری به سفالینههای فلزفام جان تازهای بخشیده است.
این مجموعه که دربردارنده آثاری ساختهشده براساس همین پژوهش است، با حمایت بخش خصوصی و در قطع خشتی و به دو زبان فارسی و انگلیسی به چاپ رسیده و در اختیار علاقهمندان به سرامیک قرار گرفته است.
نظر شما :