فرماندار کاشان: توسعه فضای سبز نیازمند برنامهریزی جامع و مشارکت جمعی است
فرماندار ویژه کاشان در سومین نشست علمی-کاربردی چالشهای فضای سبز در مدیریت شهری با تاکید بر نقش مؤثر فضای سبز در کاهش آلودگی هوا، کاهش آسیبهای محیط زیستی و ارتقای سلامت جسمی و روانی شهروندان، خواستار برنامهریزی جامع برای حفظ و توسعه فضای سبز شد.
مجتبی راعی با اشاره به تأثیر فضای سبز در کنترل سیلاب، فرسایش خاک، باد و تابش نور خورشید، گفت:رشد جمعیت شهری و محدودیت منابع آب، چالشهای عمدهای بر سر راه توسعه فضای سبز ایجاد کرده و بسیاری از شهرداریها بابت کمبود منابع و هزینههای نگهداری، با مشکلات جدی مواجهند.
فرماندار کاشان با تأکید بر نقش مؤثر مشارکت جمعی، افزود: دستگاههای ذیربط از جمله مدیریت شهری، مردم و نخبگان و تشکل های تخصصی مردم نهاد سه ضلع اصلی توسعه پایدار فضای سبز محسوب میشوند و هر یک باید نقش خود را بهدرستی ایفا کنند.
راعی استفاده از گونههای بومی کمآببر و گیاهان دارویی را راهکاری سودآور و مؤثر دانست و افزود:در برخی شهرها، کاشت گیاهان دارویی مانند رزماری، آویشن، گلمحمدی و بابونه علاوه بر ارتقای فضای سبز، منافع مالی نیز برای شهرداریها به همراه داشته است.
وی ادامه داد:تجربه موفق اجرای پروژههای ذخیره و استفاده بهینه از آبهای فصلی در ب خی شهرها و از جمله گلدشت و اصفهان نشان میدهد که استفاده از فناوریهای نوین و آبیاری هوشمند، میتواند میزان مصرف آب را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
فرماندار ویژه کاشان در پایان خواستار الگوبرداری از تجارب موفق شهرهای دیگر، ارتقای آگاهی عمومی و تحقق مشارکت مردم برای مدیریت بهتر فضای سبز شد و افزود: در ارائه راهکار و تدوین دستور کار مشخص برای توسعه و نگهداری فضای سبز، لازم است تمامی ظرفیتهای مردمی، پژوهشی و مدیریتی بهکار گرفته شود.
نظر شما :