تنها راه حفظ ایران معنوی و فرهنگی، ترویج زبان و ادبیات فارسی است
مشاور معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تنها راه حفظ ایران معنوی و فرهنگی، ترویج زبان و ادبیات فارسی است.
دکتر احمد کرمی در مراسم اختتامیه نوزدهمین گردهمایی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی در دانشگاه کاشان به بررسی اهمیت زبان و ادبیات فارسی به عنوان یک مولفه کلیدی هویت فرهنگی در ایران و مناطق همجوار اشاره کرد.
وی به چالشهای موجود در جامعه اشاره کرد و افزود: از جمله این موارد،شکافهای تجزیهطلبانه و واگرایانه است که به نظر میرسد در حال گسترش هستند.
وی تأکید کرد: تنها راه حفظ ایران معنوی و فرهنگی، ترویج زبان و ادبیات فارسی است، که باید فراتر از گروههای خاص زبان و ادبیات در دانشگاهها باشد.
دکتر کرمی آشنایی دانشجویان با انواع رشتههای مختلف با ادبیات فارسی را مورد تاکید قرار داد و افزود: دانشجویان باید با آثار بزرگ ادبی، مانند حفظ غزلهایی از حافظ و حکایاتی از گلستان آشنا شوند.
مشاور معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزاری رخدادهایی برای ترویج زبان و ادبیات فارسی را حایز اهمیت دانست و افزود: پیشنهاد می شود که به میزبانی دانشگاه کاشان روز سهراب سپهری در این شهربرگزار شود.
دکتر کرمی با تاکید بر اینکه در کلاسهای ادبیات، علاوه بر تاریخ و هویت فرهنگی، آثار معاصر نیز مورد توجه قرار گیرد خاطر نشان کرد: شعرهایی با مضامین علوم اجتماعی در زندگی روزمره تاثیربسزایی دارد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که هر خانهای در ایران به یک گروه زبان و ادبیات فارسی تبدیل شود.
در این مراسم، مصطفی معینی آرانی نماینده مردم شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل درمجلس شورای اسلامی بر اهمیت حمایت از زبان فارسی به عنوان میراث مشترک ملتهای فارسیزبان تأکید کرد و اظهار داشت: حفظ و گسترش زبان و ادب فارسی وظیفهای همگانی است که باید با بهرهگیری از ظرفیت دانشگاهها و انجمنهای علمی، آن را تقویت کرد.
نماینده مردم کاشان و آران وبیدگل در مجلس شورای اسلامی بر لزوم پشتیبانی وزارت علوم تحقیقات و فناوری کشور از رویداد بزرگ و بین المللی شعر کاشان خصوصا شاعر بزرگ سهراب سپهری تاکید کرد و گفت: انتظار داریم وزارت علوم هرچه زودتر به این خواسته به حق مردم منطقه کاشان لبیک بگوید.
معاون پژوهشی و ارتباطات علمی دانشگاه کاشان هم ضمن خوشامدگویی به شرکتکنندگان در شهر بزرگ تمدنی کاشان به پیشینه غنی ادبیات فارسی و وجود شاعران بزرگی مانند محتشم و سهراب سپهری اشاره کردو افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰ انجمن ادبی فعال در کاشان وجود دارد.
وی به اهمیت ادبیات و شعر در فرهنگ کاشان و نقش انجمنها در ترویج آن تأکید کرد و افزود: دانشگاه کاشان با ۳۱۰ هیئت علمی به عنوان یک نهاد توانمند و فعال در زمینههای علمی شناخته میشود.
دکتر خراسانی زاده افزود: این دانشگاه در گذشته در میان دانشگاههای کشور در رتبه هشتم قرار داشت و اکنون به افتخارات بیشتری دست یافته است.
وی خاطر نشان کرد: این مرکز دارای ۱۳ نشریه علمی است که ۱۰ مورد آن به زبان فارسی و ۳ مورد به زبانهای دیگر منتشر میشود.
دکتر حبیبی معاون انجمن مفاخر فرهنگی به بررسی اهمیت ادبیات در جامعهشناسی و مسائل اجتماعی معاصر ایران اشاره کرد و گفت: ادبیات میتواند به عنوان ابزاری برای مطرح کردن و حل مسائل پیچیده اجتماعی عمل کند.
وی با اشاره به اینکه لازم است سرفصلهای دورههای آموزشی در این زمینه فعالتر شوند، خاطر نشان کرد: ادبیات امروز باید مسئلهمحور باشد و توانایی پرداختن به چالشهای اجتماعی را داشته باشد.
دکتر حبیبی به اعلام آمادگی انجمن مفاخر فرهنگی کشور برای همکاری و امضای تفاهمنامهای در این راستا اشاره کرد.
دکتر مدنی دبیر اجرایی نوزدهمین گردهمایی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی نیز به برگزاری ۱۴ نشست تخصصی در زمینه همکاریهای بینالمللی و آموزش زبان فارسی اشاره کردو افزود: این نشستها شامل موضوعات مختلفی از جمله ادبیات تطبیقی، ادبیات کلاسیک، ادبیات معاصر، ادبیات عرفانی، ادبیات کودک، فرهنگ و ادبیات عامه و همچنین نشستهایی در زمینه هوش مصنوعی و ادبیات انسانی بودند.
وی این همایش را به عنوان یک رویداد مهم در دانشگاه کاشان توصیف کرد و از حضور استادان و مهمانان قدردانی کرد.
نوزدهمین گردهمایی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی از ۹ تا ۱۱ اردیبهشت در دانشگاه کاشان برگزار شد.
نظر شما :