آغاز به کار نوزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی

۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۲:۳۶ کد : ۲۵۵۷۲ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۳۲۳

نوزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی  روز سه شنبه 9 اردیبهشت 1404  با پیام های وزاری علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و با حضور جمعی از اندیشمندان، پژوهشگران و ادیبان و نویسندگان سراسر کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد.

دبیر علمی نوزدهمین گردهمایی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی گفت:  دانشگاه کاشان افتخار دارد میزبان «نوزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی» باشد.

وی خاطر نشان کرد: گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کاشان به همراه دیگر گروه­های علمی- آموزشی علوم انسانی و هنر این دانشگاه می ­کوشند نوزدهمین گردهمایی را به بهترین وجه ممکن برای استادان، پژوهشگران و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی و هنر برگزار کنند.

دکتر فاطمه سادات طاهری هدف کلی این گردهمایی را ترویج زبان و ادبیات فارسی و بازشناسی جدید­ترین دستاوردهای پژوهشی و آموزشی زبان و ادب فارسی در عرصه منطقه­ ای، ملی و بین المللی ذکر کرد و افزود: هدف ویژۀ نوزدهمین گردهمایی «نقش هوش مصنوعی، فناوری­های نرم و صنایع خلاق در ادبیات فارسی» است.

وی به ارائه 310 مقاله علمی و ادبی در  این گردهمایی اشاره و خاطر نشان کرد: اقداماتی که در این بزرگترین رویداد ادبی در زمینۀ زبان و  ادبیات فارسی انجام خواهد شد:

معرفی و تقدیر از بهترین رسالۀ رشتۀ زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه­های ایران در سال 1402 با اهدای جایزۀ استاد مهدی محقق، چهرۀ ماندگار زبان و ادب فارسی؛
تقدیر از بهترین مقاله دربارۀ «آموزش زبان فارسی به غیرفارسی­زبانان» با اهدای جایزۀ مرحوم زهرا استادزاده؛
معرفی و تقدیر از سه نشریۀ برتر غیرعلوم انسانی که به زبان فارسی چاپ می­ شوند؛
معرفی و تقدیر از شخصیت­های شاخص و برجستۀ علمی و ادبی منطقه کاشان؛
تشکیل کارگاه­های تخصصی با حضور استادان برجسته و شاخص زبان و ادبیات فارسی کشور؛
تشکیل کارگروه­های تخصصی زبان و ادبیات فارسی انجمن به هدف تصمیم ­گیری­های هرچه بهتر برای تقویت و رشد زبان وادب فارسی؛
تشکیل کارگروه هوش مصنوعی، فناوری­های نرم و صنایع خلاق در زبان و ادبیات فارسی؛
تشکیل کارگروه­ بین­ الملل گردهمایی برای ترویج زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور و آموزش زبان فارسی درسطح بین­ الملل و پیشرفت آن به عنوان زبان علم؛
برگزاری کارگاه­های علمی- تخصصی.
وی به تشکیل کمیتۀ علمی گردهمایی از 75 تن از استادان و دانشوران ایران از 37 دانشگاه داخلی و 15 دانشگاه خارجی دارندۀ کرسی زبان و ادبیات فارسی اشاره کرد و افزود: در این گردهمایی همچنین پذیرش مقاله به دو زبان فارسی و انگلیسی (مخصوص پژوهشگران رشته ­های تخصصی به جز علوم انسانی و زبان و ادبیات فارسی) انجام می شود.

این گردهمایی به دو شیوۀ حضوری و مجازی(در بستر امکانات نوین ارتباطی) برگزار می شود.و تا 11 اردیبهشت 1404 در دانشگاه کاشان ادامه دارد.


لینک دانلود فایل

کلیدواژه‌ها: زبان ترویج زبان انجمن ترویج زبان زبان ادبیات زبان ادبیات فارسی زبان ادب زبان ادب فارسی زبان فارسی فارسی ادبیات فارسی


( ۱ )

نظر شما :