نشست تخصصی الگوهای تامین و مدیریت پایدار آب مورد نیاز صنایع کاشان

۲۰ آذر ۱۴۰۳ | ۱۱:۲۲ کد : ۲۴۸۸۲ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۳۹۲

در ادامه برنامه های هفته پژوهش و فناوری دانشگاه ، رئیس مرکز پژوهشی کاشان شناسی دانشگاه کاشان از برگزاری نشست تخصصی با موضوع " الگوهای تامین و مدیریت پایدار آب مورد نیاز صنایع کاشان" با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه، روسا و نمایندگان نهادهای اجرایی و شرکت های بخش  خصوصی در سالن شهید سردار حاج قاسم سلیمانی خبر داد.

در ابتدا دبیر نشست خانم دکتر قاسمیه دانشیار گروه مهندسی طبیعت ضمن خیر مقدم به مهمانان، بطور خلاصه نکاتی را در خصوص اهمیت مدیریت پایدار آب  و نحوه توزیع آب بین کاربرهای مختلف کشاورزی، شرب و شهری بیان کرد.

در  ادامه دکتر قضاوی رئیس دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین به تشریح بازار و تجارت آب مجازی و بهره وری مصرف آب پرداخت.

سپس دکتر میرزایی، دانشیار گروه محیط زیست  به موضوع تبادل آب و پساب و خودکفایی آب اشاره و در این خصوص ابتدا موضوع آمایش سرزمین و ضرورت توجه به آن در بحث مدیریت منابع آب دشت کاشان را مورد تاکید قرار گرفت. همچنین مزایا و معایب  سه رویکرد در تامین منبع بالقوه آب یعنی استفاده از آب باران استفاده از آب شور و لب شور و استفاده از فاضلاب را تشریح کرد و در نهایت یکی از مهمترین رویکرد های ممکن را  تبادل آب و پساب بین صنایع منطقه معرفی نمود به این صورت که در این رویکرد صنایع منطقه شبکه ای تشکیل می دهند که در آن هم می توانند مصرف کننده باشند و هم تامین کننده و ارتباط این صنایع می تواند موجب افزایی در استفاده بهتر از منابع آب موجود در منطقه شود.

در ادامه مهندس گنجی معاون امور آب کاشان گزارشی از وضعیت میزان برداشت منابع آب زیر زمینی دشت کاشان با نگرش بر عوامل تشدید بحران آب ارایه کرد و مبتنی بر این گزارش، بازیافت آب و استفاده از آب های خاکستری، استفاده از تکنولوژی های تصفیه آب، بازچرخانی پساب صنعتی، استفاده از آب های نامتعارف و در نهایت تامین آب مورد نیاز از خلیج فارس را به عنوان راهکارهای مدیریت بهینه مصرف آب زیر زمینی در دشت کاشان بیان کرد.

همچنین سایر نمایندگان نهادهای اجرایی و شرکت‌های بخش خصوصی ضمن بیان نکاتی در خصوص اهمیت موضوع،

راهکارهایی از جمله افدامات آبخیزداری در دشت کاشان و برنامه ریزی آمایش در این حوزه را به عنوان اقدامات اساسی در حوزه تامین و مدیریت پایدار آب مورد نیاز صنایع کاشان و سایر بخش ها بیان نمودند.     

در پایان دکتر ابوذر وفائی رئیس مرکز پژوهشی کاشان شناسی یکی از رسالت های مرکز را برگزاری نشست های تخصصی مرتبط با موضوعات و مسایل منطقه کاشان برشمرد و بیان داشت این نوع نشست ها می تواند زمینه ساز تعامل سازنده دانشگاه با نهاد های اجرایی سطح منطقه و بستر انتقال یافته های علمی و پژوهشی با رویکرد کمک به سیاست گذاری و تصمیم سازی نهادهای اجرایی و بخش خصوصی در مسایل مختلف در سطح منطقه کاشان باشد .

کلیدواژه‌ها: آب پایدار آب مدیریت پایدار آب منابع آب آب نیاز کاشان دشت کاشان منطقه صنایع مدیریت


نظر شما :