جنگ شناختی و تاثیر آن بر حوادث منطقه و جریان مقاومت

۲۵ مهر ۱۴۰۳ | ۱۴:۲۰ کد : ۲۴۶۰۸ اخبار دانشگاه

نشست تحلیلی به همراه پرسش و پاسخ با موضوع ظهور جنگ شناختی و تاثیر آن بر حوادث منطقه و جریان مقاومت با حضور دکترمحمد جوانی؛ مدرس دانشگاه امام حسین (ع) در تاریخ سه شنبه 24 مهر درسالن شهید علی محمدی دانشگاه به همت مدیریت ارتباطات فرهنگی و آموزش کارکنان ویژه اساتید و کارمندان دانشگاه برگزار شد.
مدرس دانشگاه امام حسین (ع) در این نشست به اهمیت جنگ شناختی به عنوان یک میدان نبرد جدید اشاره کردکه در آن دشمنان به تصرف مغزها و تغییر باورها و رفتارها می‌پردازند.
 دکتر جوانی تأکید کرد: که جنگ شناختی بسیار خطرناک‌تر از جنگ‌های نظامی است و می‌تواند به مرگ ذهنی و روحی افراد منجر شود.
وی به تحولات اخیر در منطقه و جنگ‌های جاری، به ویژه جنگ بین حماس و رژیم صهیونیستی، اشاره و تاکید کرد: این جنگ‌ها به دلیل شرایط خاص و تغییرات اجتماعی، به جنگ‌های طولانی‌مدت تبدیل شده‌اند.

دکتر جوانی همچنین به نقش هوش مصنوعی در جنگ شناختی اشاره کرد و افزود:  این تکنولوژی می‌تواند به راحتی بر روی قوه شناختی انسان تأثیر بگذارد و ذهنیت‌ها را به سمت منافع خود هدایت کند.
در ادامه، دکتر جوانی به بررسی تأثیرات شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های دیجیتال در جنگ شناختی پرداخت و گفت:  این فضاها به عنوان بستر اصلی جنگ شناختی عمل می‌کنند.
وی به نمونه‌هایی از نحوه استفاده دشمنان از این پلتفرم‌ها برای دستکاری افکار عمومی اشاره و خاطر نشان کرد:  این تکنولوژی می‌تواند به راحتی اطلاعات شخصی و بیومتریک افراد را جمع‌آوری کند و از آن برای اهداف خود استفاده کند.
دکتر جوانی همچنین با اشاره به مقایسه وضعیت رسانه‌ای کشورها و چالش‌های موجود در این زمینه افزود: کشورهایی که در این عرصه ضعیف هستند، بیشتر در معرض جنگ شناختی قرار دارند.
وی به نگرانی‌های جهانی در مورد هوش مصنوعی و تأثیرات آن بر زندگی روزمره اشاره و تاکید کرد:  باید به این موضوعات توجه بیشتری شود.
 دکتر جوانی به این نکته اشاره کرد که جنگ شناختی می‌تواند به فروپاشی اجتماعی و جنگ داخلی منجر شود و بر اهمیت آگاهی و تاب‌آوری در برابر این نوع جنگ تأکید می‌کند.

در پایان این نشست جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.

کلیدواژه‌ها: جنگ جنگ شناختی شناختی اشاره جوانی دکتر جوانی دکتر دانشگاه