گلریزان ( یادداشتی از علیمحمد الماسی، مدیرعامل ستاد توسعه دانشگاه کاشان)

۱۰ دی ۱۳۹۱ | ۲۳:۰۲ کد : ۲۲۸۶ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۷۸۰
دانشگاه از آن ها هیچ مدرکی نمی خواهد ، فقط به آن ها می گوید شما این پول را بگیرید و الان مصرف کنید ، هر زمان که توانستید و توانش را داشتید معادل آن را به هر صندوقی ، که مشابه این صندوق است در هر جای ایران یا دنیا کمک کنید.
گلریزان ( یادداشتی از علیمحمد الماسی، مدیرعامل ستاد توسعه دانشگاه کاشان)
 در روایات و احادیث گاهی دیده می شود که یک فضا و یک مکان جایی مقدس است و مایه خیر و برکت ، به این تناسب که انسانهایی این بنا را ایجاد کرده اند به اصول الهی اندیشیده اند ، با حلال و حرام آشنا بوده اند ، سعی کرده اند حق و حقوق دیگران در این بنا نباشد و خودشان با خدا ارتباط داشته اند.

ما شبی را در منزل زنده یاد محمد فقیهی مهمان خانم تفضلی بودیم به این فکر می کردم که حتما این فضا و این مکان تقدسی دارد. به محض ورود از آقای سعیدی که یکی از خیرین دانشگاه است صحبت شد ، این بزرگوار مردی شریف ، انسان متعال و صاحب فکر ، بصیر ، با بینشی بسیار وسیع ، دنیا گشته ، آدم با تجربه و... است ، دانشگاه کاشان هم این افتخار را دارد که ساخت و ساز دانشکده حقوقش با زیربنای 6000 متر مربع به نام مقدس اخوان سعیدی مزین گردد ؛ این بنا در دو طبقه طراحی شده ، سقف اول به پایان رسیده و امیدواریم تا پایان اسفندماه طبق قرارداد با پیمانکار تا مرحله اتمام اسکلت پیشرفت داشته باشد . آن شب آقای مهدی کتابچی سه قطعه چک برای ادامه کار این دانشکده از طرف آقای مهندس سعیدی به ما داد که هر یک از چک ها 50میلیون تومان بود و ما با توجه به مشکلاتی که داشتیم احساس کردیم خدا امشب در این مورد به ما لطفی کرده است و ما با خیال راحت می توانیم این پروژه را ادامه دهیم.

آقای دکتر ساداتی نژاد و آقای موتمن بحثی را راجع به دانشگاه و دانشجویان و صندوق قرض الحسنه دانشجویی فاطمه الزهرا(س) مطرح کردند که این صندوق از جهات مختلف به دانشجویان کمک می کند ، وام می دهد : از جمله وام قرض الحسنه ، وام ازدواج ، وام شرافتی ، وام دانشجویان شاهد و ایثارگر ، و... از فعالیت های این صندوق است.

متاسفانه هستند دانشجویانی که امکان پرداخت شهریه خوابگاه و حتی خرید ژتون غذا برایشان وجود ندارد، این صندوق به این دانشجویان وام می دهد؛ نوعی وام دارد به نام وام شرافتی که دانشجویان در گرفتن این وام به نام مقدس فاطمه الزهرا (س) تمسک پیدا می کنند و ضمانت آن ها فقط اعتقادشان است ، شرافت شان است ، دانشگاه از آن ها هیچ مدرکی نمی خواهد ، فقط به آن ها می گوید شما این پول را بگیرید و الان مصرف کنید ، هر زمان که توانستید و توانش را داشتید معادل آن را به هر صندوقی ، که مشابه این صندوق است در هر جای ایران یا دنیا کمک کنید. در حقیقت می خواهد فرهنگ نیکوکاری و نیک اندیشی را رشد و توسعه دهد. این موضوع در این جلسه مطرح شد و آقای دکتر ساداتی نژاد پیشنهاد کرد که امشب این جمع 50 میلیون تومان به صندوق کمک کنند. آقای دکتر کتابی به عنوان رئیس ستاد قبول کردند که 20 میلیون تومان به صندوق واریز کنند ، چند نفر از خانم ها تقبل کردند سکه بپردازند ، خانمی کل مهریه اش را که 14 سکه بود به این صندوق کمک کرد ، سه نفر از خانم ها هر کدام یک سکه دادند ، دو نفر از خانم ها هر کدام دو سکه ، سرکار خانم تفضلی 5 میلیون تومان پول دادند و آقای دکتر ساداتی نژاد 2 میلیون تومان تقبل کردند.

اگرچه این جلسه با نام شایسته گلریزان ثبت شد ولی یقینا نتیجه آن را باید در جهانی دیگر نظاره کرد زیرا این کارهای خیر ماندگار است ، قرض الحسنه را خداوند دهها برابر می دهد ، معامله با خدا یک امری است که باقی می ماند. خداوند هم به قبال آنچه که انسان ها در این زمینه می پردازند حتی به بهشت هم اکتفا نمی کند و جنت را برای این انسان ها کوچک می داند و مرتبه بالاتر از آن را تقدیم انسان های باتقوا و نیکوکار می کند و می فرماید:

إِنَّ الْمُتَّقِینَ فِی جَنَّاتٍ وَنَهَرٍ فِی مَقْعَدِ صِدْقٍ عِنْدَ مَلِیکٍ مُقْتَدِرٍ (سوره مبارکه قمر آیه 54 و 55)

در این جلسه آقای دکتر کتابی در مورد اندیشمند دیگری از تبار خیرین صحبت کرد ؛ نقل شد این سید جوان در زمینه بازار و اقتصاد تلاش می کند ولی در صحبت گویا پیری فرزانه در زمینه کارهای فرهنگی است: اگر می خواهد بنایی ایجاد کند به خوابگاه می اندیشد و دانشجویان متاهل و فرهنگ ازدواج را یاری می کند ، اگر مزرعه ای از نیاکان سراغ دارد تصمیم می گیرد به دانشگاه منتقل شود .

اخیرا این بزرگوار فرموده اند آنچه در این وضعیت اقتصادی بیشتر لطمه می خورد فرهنگ کشور و مسیر تعلیم و تربیت است دانشجویان مشکلات زیادی دارند ، توان خرید کتاب را ندارند بر مدیران و توانمندان فرض است در این زمینه چاره اندیشی کنند به عنوان مثال خرید کتاب درسی با توجه به گرانی کاغذ و چاپ و غیره برای دانشجویان مقدر نیست ، شایسته است دانشگاه فضایی را ایجاد کند تا دانشجویان بتوانند اول ترم کتب درسی مرجع مورد نیاز را تحویل گرفته در پایان ترم به کتابخانه برگردانند .

آقای هاشمیان فرموده اند بنده آمادگی دارم در خرید کتاب و حتی ایجاد فضای لازم دانشگاه را یاری کنم. بلافاصله بعد از اتمام فرمایشات آقای دکتر کتابی ، آقای مهدی کتابچی فرمودند بنده هم آمادگی دارم با آقای هاشمیان همکاری کنم.

جلسه از جهتی دیگر مورد عنایت خداوند بود که بلاخره جمعی بودند ، این جمع اگرچه تعدادشان زیاد نبود ولی شخصیتی بسیار متعالی داشتند ، مسلما محبت بیشتری بین افرا د این جلسه ایجاد شد و این می تواند خود سرمایه بزرگی برای ستاد و صندوق و جامعه ما باشد و خانم زیبا تفضلی بسیار زیبا این ضیافت را مدیریت کردند و میزبانی نمودند . در پایان که ما بیرون آمدیم این بزرگوار کار دیگری انجام دادند و فتوکپی سند دو قطعه زمین را برای اهداء به دانشگاه و ساخت و ساز دانشکده نساجی به ستاد توسعه تقدیم کردند تا در رابطه با فروش و تبدیل به احسن آن اقدام کنیم.

انسان های عزیزی که فضای گلریزان را معطر کردند : سرکار خانم زیبا تفضلی ، سرکار خانم اقدس نوربخشیان ، سرکار خانم فاطمه نصیری ، سرکار خانم حورا عطوفی نیا ، سرکار خانم پروانه محمدزاده ، سرکار خانم زهرا کتابچی ، سرکار خانم مریم معقولی

و آقایان : جناب آقای دکتر سید جواد ساداتی نژاد ، جناب آقای دکتر عباس کتابی ، جناب آقای دکتر علی محمد ساتر ، جناب آقای حاج محمد موتمن ، جناب آقای حاج مهدی کتابچی ، علی محمد الماسی

غنچه ها : سید مسعود ساداتی نژاد ، سید رسول ساداتی نژاد ، زینب کتابی ، زهرا کتابی

در این جلسه جای همه خیرین خالی بود ، آرزو داشتیم فرزندان صالح آقای فقیهی : جناب آقای علی محمد فقیهی ، جناب آقای علیرضا فقیهی و سرکار خانم الهه فقیهی هم حضور داشتند.

به روح مطهر مرحوم ارباب حسن تفضلی و حاج محمد فقیهی و مهندس اکبر تفضلی درود می فرستیم.


( ۲ )

نظر شما :