دبیر ستاد ویژه فناوری نانو کشور: تقویت بنیه علمی نوید بخش توسعه تکنولوژی است
دکتر سعید سرکار، در مراسم افتتاحیه چهارمین کنگره بین المللی فناوری نانو در دانشگاه کاشان، اظهار داشت: برای رسیدن به این هدف بایستی تغییر نگرش در برنامه ریزان و مسئولان ایجاد شود.
وی خاطر نشان کرد: اگر در توسعه تکنولوژی به بلوغ فکری برسیم می توانیم وارد عرصه فناوری شویم.
وی، با اشاره به اینکه کشور ما به لحاظ توسعه علمی خوب رشد یافته است افزود: یکی از شاخص های مهم برای تقویت علم، ارائه مقالات دانشجویی و کاربردی کردن پژوهش هاست.
دبیر ستاد ویژه فناوری نانو کشور، از دانشجویان خواست تا مقالات علمی خود را که ارزش تولید ثروت را دارد اعلام کنند و ستاد ویژه فناوری نانو کشور نیز از این گونه مقالات حمایت می کند.
دکتر سرکار، ایجاد شرکت های دانش بنیان را برای ارتقاء علمی لازم دانست و خاطر نشان کرد: آینده کشور بایستی مبتنی بر ایجاد خلاقیت و نوآوری باشد.
وی، با بیان اینکه این رسالت بزرگ بر گردن دانشگاه هاست افزود: آینده کشور در گرو تلاش های دانشجویان است.
به گفته وی، بایستی ساختارها به شکل جدی شکل گیرد و شرکت ها خودشان را آماده تولیدات علمی کنند.
دبیر ستاد ویژه فناوری نانو کشور، به وجود بیش از 97 شرکت در حال رشد در مراکز رشد اشاره کرد و افزود: 232 شرکت تولیدی در حوزه نانو وجود دارد.
وی، به کسب رتبه نهم تولید علم ایران اشاره کرد و افزود: بایستی سعی شود که با تولیدات علمی بیشتر، ایران در ردیف پنج کشور برتر دنیا قرار گیرد.
دکتر سرکار خاطر نشان کرد: دانشگاه ها در کنار آموزش و تولید علم بایستی تولید خود را تبدیل به توسعه تکنولوژی و محصول کنند.
رییس انجمن نانو فناوری ایران نیز در این مراسم گفت: امروز ایران با اقتدار علمی از رتبه 59 به رتبه نهم نایل شده است که این نشان از رشد علمی کشور را می رساند.
دکتر محمد حسین مجلس آرا، تولید علم به ثروت را برای اقتدار علمی لازم دانست و اظهار داشت: ما امروز شاهد رشد علم به فناوری و نوآوری و تولید محصول و تجاری سازی هستیم.
وی، با اشاره به اینکه امروز عرصه کارزار علمی است افزود: امروز در عرصه علمی نیاز به مجاهدت هایی همچون خوارزمی ها، کمال الملک و امیر کبیرها داریم.
وی به شهیدان عرصه علم و فناوری همچون علی محمدی، شهریاری و شهید چمران اشاره کرد و افزود: این افراد چراغ راه جوانان و ستاره درخشان هدایت هستند.
مجلس آرا، برگزاری این کنفرانس ها را زمینه گسترش فرهنگ پژوهش در سطح ملی و بین المللی بین محققان و متخصصان آشنا به نانو فناوری دانست و ابراز امیدواری کرد تا برگزاری این کنگره ها، با تبادل تجربیات و ارتباطات بین محققان و اندیشمندان داخلی و خارجی، شرایط رشد و توسعه علمی کشور را فراهم آورد.
رییس دانشگاه کاشان نیز در این مراسم، از افتخارات نظام جمهوری اسلامی را پیشرفت علم و فناوری ذکر کرد و گفت: بیشترین شیب تولید علم از آن ایران است که رتبه 16 را کسب کرده است.
دکتر عباس کتابی، تبدیل علم به دانش و محصول و فناوری را لازم دانست و اظهار داشت: سیاست گذاری ها بایستی در جهت ایجاد شرکت های دانش بنیان و شرکت های کارآفرین باشد.
وی، افزایش ظرفیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی را نشان از عشق و علاقه جوانان به علم ذکر کرد و افزود: در شرایط تحریم بایستی با کاربردی کردن پژوهش ها به تولید ملی جدی توجه شود.
رییس دانشگاه کاشان به پژوهشکده نانو این دانشگاه اشاره و ابراز امیدواری کرد: تا این پژوهشکده که نخستین پژوهشکده نانو کشور بوده است بتواند در راستای تولید علم و تبدیل آن به فناوری و محصول گام های مثبتی را بردارد.
نظر شما :